סוכרת סוג 2 08.01.201808:45 האם תוספי אשלגן כלוריד (KCl) עשויים להפחית את הסיכון לחלות בסוכרת סוג 2? חוקרים מאוניברסיטת דיוק בארה"ב בחנו את ההשפעה של מתן תוספי אשלגן במינון מקובל על מדדי אשלגן וגלוקוז בקרב חולים אפרו-אמריקאים עם טרום-סוכרת Am J Clin Nutr
תזונה ואלצהיימר 26.12.201709:07 צריכה גבוהה של פחמימות בגיל המבוגר והסיכון לחלות באלצהיימר צריכה גבוהה של סוכר ופחמימות עלולה להגדיל את העומס העמילואידי במוח ולכן מהווה גורם סיכון למחלת אלצהיימר Am J Clin Nutr
מחקרים 08.09.201611:18 סלניום וסרטן כבד ודרכי מרה ממחקר פרוספקטיבי עולה כי רמת סלניום נמוכה, תופעה נפוצה בקרב תושבי באירופה, משקפות סיכון מוגבר לסרטן תאי כבד ויתכן גם לסרטן כיס המרה ודרכי מרה חוץ כבדיות Am J Clin Nutr
מחקרים 06.07.201615:16 לירידה במשקל השפעה מטיבה ומתמשכת על פסוריאזיס במעקב פרוספקטיבי אחר חולי ספחת שנמשך מעט יותר משנה, ירידה במשקל ושמירה על המשקל המופחת השפיעו לטובה על חומרת המחלה העורית ושיפרו את איכות חיי החולים Am J Clin Nutr
מחקרים 26.01.201614:21 ויטמין D בחלב אם מספק רק 1/5 מהצריכה היומית של תינוקות ב 9 החודשים הראשונים לאחר לידה חלב אם מספק פחות מ 20% מהכמות היומית המומלצת של ויטמין D, הריכוז גבוה יותר בחלב האחורי, תלוי בעונת השנה ורמה בדמן של האמהות Am J Clin Nutr
מחקרים 24.01.201614:40 צריכת פלבונואידים והקשר לתפקוד זקפתי בגברים מחקר שעקב אחר למעלה מ 20 אלף גברים במשך יותר מעשור מצא קשר מובהק בין צריכת פלבונואידים המצוים בדגנים, פירות הדר ופירות יער, לבין ירידה בסיכון להפרעות זקפה Am J Clin Nutr 1
תגובות אחרונות