מחקרים 19.08.2015

טרופונין מנבא תמותה בחולי סכרת עם מחלת לב איסכמית יציבה

מחקר רטרוספקטיבי מצביע על טרופונין T כסמן מנבא בלתי תלוי לתמותה קרדיווסקולרית בקרב חולי סכרת עם מחלת לב איסכמית יציבה

קצב הלב (אילוסטרציה)
קצב הלב (אילוסטרציה)

רמה מוגברת של טרופונין בדמם של חולים עם תסמונת כלילית חדה או תעוקת חזה בלתי יציבה מאפשרת לאתר במידה גבוהה של ודאות מועמדים לצנתור כלילי דחוף. ואולם במחלת לב איסכמית יציבה אין לטרופונין, נכון להיום, תפקיד מבוסס בהחלטות הטיפוליות או הערכת תוחלת חיים. חוקרים מארה"ב ביקשו לבדוק את ההשערה שלרמה מוגברת של טרופונין משקל פרוגנוסטי בקרב חולי סכרת הסובלים גם ממחלת לב איסכמית יציבה וכן של התערבות פולשנית בחולים עם רמת טרופונין גבוהה יתרון על פני טיפול שמרני. תוצאות המחקר פורסמו לאחרונה בכתב העת NEJM.

רמת טרופונין T נמדדה בדמם של 2,285 מטופלים שהשתתפו במחקר שעסק ביעילות ניתוח מעקפים בחולי סכרת (BARID2). כל הנחקרים היו חולי סכרת ומחלת לב איסכמית בו זמנית. ראשית נבדק הקשר בין רמת טרופונין T ותוצאת מחקר מורכבת המשלבת שיעורי תמותה על רקע קרדיווסקולרי,  אוטם שריר הלב או ארוע מוחי. בהמשך בדקו החוקרים האם צנתור דחוף עשוי להפחית את שיעור התמותה בקרב חולים עם רמת טרופונין מוגברת (מעל 14 נ"ג/ל) לעומת מטופלים עם רמת טרופנין נמוכה יותר.

מ 2,285 מטופלים ל 2,277 הייתה רמת טרופונין גבוהה מסף הזיהוי (מעל 3 נ"ג/ל) ול 39.3% מהמטופלים (897) רמה מוגברת של טרופונין T (מעל 14 נ"ג/ ל). לאחר חמש שנים שיעור התמותה על בסיס תוצאת המחקר המורכבת בקרב מטופלים עם רמה תקינה של טרופנין היה 12.9% לעומת 27.1% בקרב מטופלים עם רמת טרופנין מוגברת. בניתוח על סמך מודלים שכללו תקנון לגורמי סיכון קרדיווסקולריים, חומרת הסכרת, שינוים אלקטרוקרדיוגרפיים ואנטומיה כלילית יחס הסיכון עמד על 1.85 (95% רווח בר סמך 1.48 ל 2.32, P<0.001) בקרב מטופלים עם רמה מוגברת של טרופונין צינתור דחוף לא הביא להפחתה מובהקת בשיעור התמותה הקרדיווסקולרית לעומת טיפול תרופתי לבדו.

לאור התוצאות החוקרים מסכמים כי טרופונין T יכול להוות אומדן פרוגנוסטי בחולי סכרת עם מחלה לב איסכמית יציבה ואולם אין הוכחה לתועלת של התערבות פולשנית מוקדמת בחולים אלה.

מקור:

Troponin and Cardiac Events in Stable Ischemic Heart Disease and Diabetes
Brendan M. Everett, M.D., M.P.H., Maria Mori Brooks, Ph.D., Helen E.A. Vlachos, M.S., Bernard R. Chaitman, M.D., Robert L. Frye, M.D., and Deepak L. Bhatt, M.D., M.P.H. for the BARI 2D Study Group
N Engl J Med 2015; 373:610-620August 13, 2015

ערך: ד"ר צבי שליטנר

נושאים קשורים:  מחקרים,  טרופונין,  מחלת לב איסכמית,  צנתור,  סוכרת
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו