אף כי הגבלת מלח בדיאטה מומלצת אצל חולים עם אי ספיקת לב, המידע על ההשפעה של הגבלת מלח בדיאטה אצל חולים עם אי ספיקת לב מוגבל. מטרת המחקר הייתה להעריך את ההשפעה של הגבלת מלח בדיאטה על התוצאה אצל חולים עם אי ספיקת לב.
עוד בעניין דומה
לצורך כך ניתחו החוקרים מידע ממחקר היצמדות ועצירה (Adherence and Retention), מחקר בו השתתפו 902 חולי אי ספיקת לב, NYHA II/III, ממספר בתי חולים, אשר נערך אחריהם מעקב למשך 36 חודשים. נעשתה הערכה של צריכת המלח בדיאטה באופן סדרתי באמצעות שאלוני אוכל. בהתבסס על צריכת המלח הממוצעת לפני ההתרחשות הראשונה של מוות או אשפוז, חולים סווגו לקבוצות; מוגבלי מלח (פחות מ 2,500 מ"ג ליום) לא מוגבלים (מעל 2,500 מ"ג ליום).
סה"כ היה מידע לגבי צריכת המלח אצל 833 נחקרים (145 בקבוצת הגבלת המלח ו- 688 בקבוצה ללא הגבלה). החוקרים התאימו 130 מקרים בכל קבוצה מבחינת מאפיינים ומשתנים מבלבלים. הגבלת מלח הייתה קשורה באופן משמעותי עם סיכון גבוה יותר למוות או אשפוז בשל אי ספיקת לב (42.3% לעומת 26.2%, שיעור סיכון של 1.85, P=0.004). ניתוח נתונים בתתי קבוצות העיד כי הגבלת מלח הייתה קשורה בסיכון גבוה יותר למוות או אשפוז בחולים שלא קיבלו מעכבי ACE או חסמי רצפטור לאנגיוטנסין (שיעור סיכון של 5.78; רווח בר סמך 95% 1.93-17.27, P=0.002).
החוקרים מסכמים שבחולים סימפטומטיים עם אי ספיקת לב כרונית הגבלת מלח עשויה להשפיע על התוצאה באופן שלילי. דרוש מחקר רנדומלי כדי להתייחס לסוגיית התפקיד של הגבלת מלח אצל חולי אי ספיקת לב.
מקור:
Doukky R, Avery E, Mangla A, et al. Impact of Dietary Sodium Restriction on Heart Failure Outcomes CME. JCHF. 2016;4(1):24-35..
http://heartfailure.onlinejacc.org/article.aspx?articleID=2479143
תגובות אחרונות