לצריכת פוליפנולים יתרונות בריאותיים מסוימים. קבוצת חוקרים ממספר מוסדות אקדמיים ובתי חולים בספרד יוזמים כעת מחקר קליני שיבחן את ההשפעה של הוספת כמות יומית של שוקולד עם תכולת קקאו ופוליפנולים גבוהה לתזונה הרגילה על לחץ דם, תפקוד כלי הדם, תפקוד קוגניטיבי, איכות חיים והרכב גוף בקרב נשים לאחר גיל המעבר. פרוטוקול המחקר שהחל החודש ויסתיים בעוד כשנה פורסם כעת בכתב העת המדעי British Medical Journal.
עוד בעניין דומה
צוות החוקרים הספרדי מתכנן ניסוי קליני אקראי עם שתי קבוצות מקבילות הכוללות סך של 140 נשים בין 50 ל-64 שנים בתקופה שלאחר גיל המעבר (המוגדר על ידי אמנוריאה של לפחות 12 חודשים רצופים). המשתנה העיקרי יהיה השינוי בלחץ הדם. משתנים משניים יהיו שינויים בתפקוד כלי הדם, איכות החיים, ביצועים קוגניטיביים והרכב הגוף. קבוצת ההתערבות תקבל שוקולד המכיל 99% קקאו, עם הוראות להוסיף 10 גרם מדי יום לתזונה הרגילה שלהם במשך 6 חודשים.
התרומה התזונתית היומית של כמות זו של שוקולד היא 59 קק"ל ו-65.4 מ"ג של פוליפנולים. לא תהיה כל התערבות בקבוצת הביקורת. כל המשתנים יימדדו בביקור הבסיסי ו-3 ו-6 חודשים לאחר תחילת ההתערבות, למעט ביצועים קוגניטיביים ואיכות חיים, אשר יוערכו רק בתחילת המחקר וב-6 חודשים. בשל אופי ההתערבות, לא ניתן יהיה להשתמש בכפל סמיות מהמשתתפים, למרות שהחוקרים המבצעים את המדידות והניתוח הסטטיסטי לא יחשפו לסוג ההתערבות שקיבלו הנבדקות.
עבודה זו תספק נתונים חדשים לפיתוח אסטרטגיות בחינוך התזונתי של אוכלוסיות פגיעות במיוחד, בהתחשב בסיכון הגבוה שלהם לפתח מחלות לב וכלי דם, כולל טיפולים שאינם תרופתי ואסטרטגיות המעסיקים שינוי אורח החיים. להתערבות זו יכולות להיות גם השלכות על ההמלצות והקווים המנחים הקליניים כמו גם תוכניות לשיפור איכות, המיועדות לטיפול בנשים לאחר גיל המעבר.
מקור:
תגובות אחרונות