חשיפה טרום לידתית לזיהום אוויר קשורה בתוצאי לידה שליליים כפי שהודגם במספר רב של מחקרים בארץ ובעולם. עם זאת, המנגנונים הפוטנציאליים, במיוחד השפעות אפיגנטיות שונות, עדיין לא ברורים.
עוד בעניין דומה
קבוצה של חוקרים מסין ביצעו מחקר בדגימה גדולה שנועד לבחון את הקשר של זיהום אוויר, מתילציה של H19 / DMR, משקל הלידה ואורך היילוד. תוצאות המחקר דווחו בכתב העת בתחום חקר זיהום האוויר chemosphere.
סך של 527 זוגות אם-תינוק גויסו מבית החולים מרכז יוז'איי, ז'נגז'ו. נאספו נתוני זיהום האוויר במהלך תקופת המחקר. המתילציה באזור הפרומטר H19 ו- H19 DMR בדם אימהי וטבורי נקבעו תוך שימוש ב-PCR בזמן אמת.
רגרסיה שימשה כדי לנתח את הקשר של חשיפה בין מזהמי אוויר במהלך ההריון עם מתילציה H19 / DMR ומשקל הלידה ואורך בהתאמה.
תוצאות המחקר הראו שחשיפה טרום לידתית ל-NO2 (חומצה חנקתית) קשורה עם מתילציה H19 גבוהה בדם טבורי. בעוד שחשיפה ל-SO2 (חומצה גופרתית) ו-PM10 (חלקיקי זיהום אוויר בגודל 10 מיקרון) היו קשורים עם מתילציה H19 ו-H19 DMR נמוכות יותר, בהתאמה.לאחר ריבוד על ידי טרימסטרים של הריון, נמצא קשר מובהק בין מתילציה H19 בדם טבורי לחשיפה ל-PM10.
בנוסף, החוקרים גילו גם קשר מובהק בין החשיפה הטרום לידתית למזהמי אוויר לבין משקל היילוד ואורכו כפי שנמצא במחקרים קודמים. באופן ספציפי, עם העלייה בחשיפה ל-SO2 במהלך ההריון כולו, משקל היילוד ואורכו ירד באופן משמעותי. בעוד שמשקל הלידה ואורך הלידה גדלו משמעותית עם חשיפה ל-NO2. ניתוח מרובד מצא גם קשר בין חשיפה ל-PM10 וגודל היילוד בטרימסטרים שונים.
לסיכום, רמת המתילציה של גנים רלוונטים קלינית בדם הטבורי עשויה להיות קשורה לחשיפות סביבתיות טרום לידתיות. משקל הלידה ואורך היילוד קשורים בחשיפות סביבתיות טרום-לידתיות ובגורמים אפיגנטיים.
מקור:
תגובות אחרונות