בירה היא מהמשקאות האלכוהוליים הנצרכים ביותר בעולם, אך תגובות אלרגיות למשקה זה הן נדירות. בתיאור מקרה שפורסם בכתב העת BMJ case reports, קבוצת אימונולוגים ואלרגולוגים מפורטוגל ומספרד מדווחים על מקרה נדיר של תגובה אנפילקטית למשקה האהוב.
עוד בעניין דומה
המחברים מציגים דיווח על מקרה של בן 32, שנשלח למחלקת האלרגיה והאימונולוגיה עקב אנפילקסיס דקות לאחר שתיית בירה מתוצרת Franziskaner. המטופל לא הראה תגובה כזו לאף משקה אלכוהולי אחר.
הרופאים ביצעו Prick test לדגנים ומצאו תוצאות חיוביות לחיטה, לתירס ולשעורה, כמו גם לאפרסק. Prick-to-prick tests בוצעו עם תשעה מותגי בירה וכולם נמצאו חיוביים.
תוצאות המעבדה הראו Immunoglobulin (Ig) E ל-3Pru p בערך של 14.8 kU / L. אלקטרופורזת ג'ל עם sodium dodecyl sulfate polyacrylamide לעיכוב immunoblotting בוצעה עם תמצית בירה מתוצרת Franziskaner בפאזה הסולידית כאשר תמציות דגנים (חיטה, שעורה ותירס) ו-P 3 P שימשו כמעכבים. תמציות מחיטה, שעורה ותירס ו-P 3 P חלבון מטוהר הצליחו לעכב כמעט לחלוטין את ההידבקות של IgE לתמצית בירה Franziskaner.
בשל תוצאות האלקטרופורזה ניתן להניח כי ה-IgE-binding bands שזוהו בתמצית בירה Franziskaner מקורן ב-LTP מדגנים.
מקור:
תגובות אחרונות