תיאור מקרה 28.03.2019

תיאור מקרה: בירה כגורם נדיר ביותר לתגובה אנפילקטית

אימונולוגים ואלרגולוגים מפורטוגל ומספרד מדווחים על מקרה נדיר של תגובה אנפילקטית למשקה האהוב

בירה היא מהמשקאות האלכוהוליים הנצרכים ביותר בעולם, אך תגובות אלרגיות למשקה זה הן נדירות. בתיאור מקרה שפורסם בכתב העת BMJ case reports, קבוצת אימונולוגים ואלרגולוגים מפורטוגל ומספרד מדווחים על מקרה נדיר של תגובה אנפילקטית למשקה האהוב.

המחברים מציגים דיווח על מקרה של בן 32, שנשלח למחלקת האלרגיה והאימונולוגיה עקב אנפילקסיס דקות לאחר שתיית בירה מתוצרת Franziskaner. המטופל לא הראה תגובה כזו לאף משקה אלכוהולי אחר.

הרופאים ביצעו Prick test לדגנים ומצאו תוצאות חיוביות לחיטה, לתירס ולשעורה, כמו גם לאפרסק. Prick-to-prick tests בוצעו עם תשעה מותגי בירה וכולם נמצאו חיוביים.

תוצאות המעבדה הראו Immunoglobulin (Ig) E ל-3Pru p בערך של 14.8 kU / L. אלקטרופורזת ג'ל עם sodium dodecyl sulfate polyacrylamide לעיכוב immunoblotting בוצעה עם תמצית בירה מתוצרת Franziskaner בפאזה הסולידית כאשר תמציות דגנים (חיטה, שעורה ותירס) ו-P 3 P שימשו כמעכבים. תמציות מחיטה, שעורה ותירס ו-P 3 P חלבון מטוהר הצליחו לעכב כמעט לחלוטין את ההידבקות של IgE לתמצית בירה Franziskaner.

בשל תוצאות האלקטרופורזה ניתן להניח כי ה-IgE-binding bands שזוהו בתמצית בירה Franziskaner מקורן ב-LTP מדגנים.

מקור:

Pita, Joana Sofia, Nuno Sousa, Borja Bartolome, Carlos Loureiro, and Ana Todo Bom. "Beer: an uncommon cause of anaphylaxis." BMJ Case Reports CP 12, no. 1 (2019): e227723.

נושאים קשורים:  מחקרים,  בירה,  אלרגיה,  שוק אנפילקטי,  תיאור מקרה
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו