איל 19.11.2019

3 מתכונים ללא סוכר וב-30 דקות עבודה

עובדה: תזונה בריאה ומאוזנת היא חלק בלתי נפרד מהדרך של סוכרתיים לנהל את מחלתם ולהפחית את הסיכון למחלות לב. אם פיסת המידע הזאת מעוררת בכם חשש פן הבישול של ארוחות ידידותיות לסוכרתיים ישעבד אתכם למטבח, הרשו לנו להפיג אותו עם 3 מתכונים לסוכרתיים שלא לוכדים אתכם במטבח למשך שעות ארוכות. ארוחות שהן גם טעימות וגם בריאות, ב-20-30 דקות, מתאים לכם?

בלי מאמץ: סלט ירוק עם ארטישוק

זמן הכנה: 5 דקות

סך הכול פחמימות: 25 גרם

מרכיבים

  • חבילת עלי בייבי
  • חסה מכל סוג
  • ארטישוק משומר בשמן
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח
  • פלפל
  • עגבניות שרי (לבחירה)
  • גבינה בולגרית (לבחירה)

הכנה

  1. שטפו את העלים ויבשו במסננת.
  2. העבירו את החסות לקערה גדולה.
  3. הוסיפו ארטישוק ביד רחבה (לפי טעמכם).
  4. תבלו עם מלח, פלפל ומיץ הלימון וערבבו היטב.

 

פשוט וטעים: סלמון עם ירקות בתנור

זמן הכנה: 25 דקות

סך הכול פחמימות: 24 גרם

מרכיבים

  • קישוא או זוקיני, חצויים לאורכם
  • 2 גמבות, כתומות או צהובות, נקיות מגרעינים וחצויות
  • בצל סגול בגודל בינוני, חתוך לטריזים בעובי של כ-3 סנטימטרים
  • 1 כפית שמן זית
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 4 פיסות של פילה סלמון
  • ¼ כוס בזיליקום טרי קצוץ דק
  • 1 לימון, חתוך ל-4 טריזים

הכנה

  1. חממו מחבת גריל לחום בינוני-גבוה.
  2. הברישו את הקישוא, הגמבה והבצל עם שמן ופזרו עליהם ¼ כפית מלח. תבלו את הסלמון עם פלפל שחור ו-¼ כפית מלח.
  3. הניחו את הירקות והסלמון (עור כלפי מטה) על הגריל. בשלו את הירקות והפכו אותם פעם או פעמיים, רק עד שיתחילו להתרכך וסימני הגריל יחלו להופיע, 4 עד 6 דקות לכל צד. בשלו את הסלמון, בלי להפוך אותו, למשך 8 עד 10 דקות, עד שיתפורר קלות בנגיעת מזלג.
  4. כשיתקררו מספיק כדי שאפשר יהיה לעבוד איתם, חתכו את הירקות לחתיכות גסות וערבבו אותן יחד בקערה גדולה. הסירו את העור מהסלמון (אפשר גם להשאיר את העור, לפי טעמכם) והגישו לצד הירקות. פזרו על כל מנה כף של בזיליקום טרי והגישו עם פרוסת לימון.

* המתכון באדיבות בתיה אלימלך, דיאטנית סוכרת ויועצת התזונה של האגודה הישראלית לסוכרת.

ללקק את האצבעות: שווארמה צמחונית

זמן הכנה: 20 דקות

סך הכול פחמימות: 18 גרם

מרכיבים

  1. 1 חבילת טופו
  2. 1 חבילת פטריות פורטבלו
  3. 1 בצל
  4. 1 שן שום
  5. 1 כף שמן זית
  6. 1 כפית תבלין לשווארמה
  7. מיץ מחצי לימון
  8. חופן כוסברה קצוצה
  9. מלח

הכנה

  1. חתכו את הבצל, הטופו והפטריות לרצועות.
  2. חממו שמן זית במחבת, הוסיפו את הבצל וטגנו אותו מעט.
  3. הוסיפו את רצועות הטופו וטגנו למשך שתיים עד שלוש דקות כך שכל צידי הרצועות יטוגנו.
  4. כתשו את השום, הוסיפו למחבת וטגנו.
  5. הוסיפו את תבלין השווארמה והמלח, ערבבו היטב וטגנו למשך דקה או שתיים נוספות.
  6. הוסיפו את הכוסברה הקצוצה ואת מיץ הלימון.

* המתכון באדיבות בתיה אלימלך, דיאטנית סוכרת ויועצת התזונה של האגודה הישראלית לסוכרת.

נושאים קשורים:  איל
מאמרים נוספים שיעניינו אותך