אנשים עלולים למות מ-COVID-19 במוסדות בריאות, בבית או במקומות אחרים. קיימת הנחה נפוצה כי יש לשרוף גופותיהם של אנשים שמתו ממחלה מידבקת כדי למנוע התפשטות של אותה מחלה. עם זאת, חסרות ראיות התומכות בכך. שריפת גופות היא עניין של בחירה תרבותית ומשאבים זמינים.
עוד בעניין דומה
הבטיחות ובריאות של מי שמטפל בגופות היא קריטית. חובתם של מנהלי רפואה והאחרים אליהם מופנות הנחיות אלו לוודא שציוד, ברזיות ואמצעים להיגיינת הידיים, ציוד מגן וציוד לניקוי וחיטוי שבהם אמורים להשתמש המטפלים בגופה, נמצאים בזמינות גבוה ובהישג יד.
יש לכבד ולהגן על כבודם של המתים, על מסורתם התרבותית והדתית ומשפחותיהם, כולל הימנעות מסילוק מהיר של גופת אדם שמת מ- COVID-19. על הרשויות לנהל את הטיפול בכל גופה על בסיס כל מקרה לגופו ולאזן בין זכויות המשפחה, הצורך לחקור את סיבת המוות ואת הסיכונים לחשיפה לזיהום.
הנחיות ביניים אלו מיועדות למי שאחראים לטיפול וקבורה של אנשים שמתו מ-19-COVID או שהיו נשאי הנגיף במותם. ההנחיות מכוונות לרופאים ומנהלים אחרים במוסדות בריאות (אשפוז, בתי אבות וכו'), חברה קדישא וכן מנהיגים דתיים ורשויות בריאות הציבור. בהגדרות נמוכות, בינוניות וגבוהות.
פרק נפרד בהנחיות החדשות מתייחס לניתוחים שלאחר המוות. נהלי הבטיחות לניהול גופותיהם של נפטרים הנגועים ב-COVID-19 צריכים להיות עקביים עם אלה החלים על נתיחה של אנשים שמתו ממחלת נשימה חריפה או ממחלות זיהומיות אחרות.
מסמך זה מעדכן את ההנחיות שפורסמו לראשונה ב-24 במרץ 2020 בין היתר בנושאים אלה:
- מפרט שקיות אחסון של גופות נפטרים.
- דרישות ציוד המגן האישי (PPE) במהלך נתיחה שלאחר המוות.
- דרישות אוורור מעודכנות במהלך הנתיחה.
- הדרכה נוספת לקבורה או שריפה בקהילה.
ארגון הבריאות העולמי ממשיך לעקוב מקרוב אחר המצב ואחר כל שינוי שעשוי להשפיע על הנחיית ביניים זו. ארגון הבריאות העולמי יפרסם עדכון נוסף ככל שיהיה בכך צורך.
מקור:
תגובות אחרונות