למרות פערים בשכיחות סרטן הריאות ובתמותה, המבנה המולקולרי של סרטן ריאות במטופלים ממוצא אפריקאי לא נחקר. כמו כן, ההבדלים בשחבור ה-RNA הקשורים לגזע טרם נחקרו.
עוד בעניין דומה
במחקר זה זיהו גנים ששוחברו באופן שונה (differentially spliced genes-DSGs) וגנים שעברו ביטוי בצורה שונה (differentially expressed genes-DEG) ממאגר בדיקות של סרטן ריאות מסוג קרצינומה של תאי קשקש (lung squamous cell carcinoma-LUSC) של מטופלים ממוצא מערב אפריקאי ואירופאי. ה-DSGs ו-DEG אומתו באופן עצמאי באמצעות המכון הלאומי לגנטיקת סרטן (National Cancer Institute Genomic Data Commons).
במחקר זה זוהו 4,829 DSG ו-267 DEG, כולל גנים חדשים של סרטן ריאות של תאים לא קטנים (NSCLC) וכן גנים שזוהו בעבר כבעלי רלוונטיות ל-NSCLC.י 853 DSG ו-29 DEG נמצאו כגנים פוטנציאליים, אונקוגנים ו/או גנים מדכאי גידולים. התהליכים הביולוגיים שנמצאו כקשורים לגנים אלו כללו תהליכים מטבוליים, תהליכים של ויסות ביולוגי ותהליכים הקשורים למספר תאים.
כמו כן, זוהו בקרב DSG גם גנים הקשורים לתהליכים של הובלת יונים. ערכות גנים של DSG כללו הפרעות במסלול KRAS, בתגובות ל-UV, במסלול E2F, ובמסלולי גליקוליזה וקרישה. 355 אירועי שחבור RNA של DSG ו-18 DEG הראו קשר פוטנציאלי לשרידות מטופלי LUSC.
DSGs ו-DEGs מראים רלוונטיות ביולוגית וקלינית פוטנציאלית, יכולים להיות בעלי אפשרות להניע פיתוחים של סמן ביולוגי חדשני ופיתוחים טיפוליים ב-LUSC.
מקור:
Deveaux A. E. Et al. (2021) Lung Cancer: published online
תגובות אחרונות