מטרת המחקר היתה לבחון את היעילות והבטיחות בשימוש באלקלואידים של ענפיף עץ תות (Mulberry twig-SANG ZHI Alkaloids [SZ-A]) לטיפול בסוכרת מסוג 2.
עוד בעניין דומה
המחקר בוצע בשיטת מחקר קלני אקראי, רב-מרכזי עם סמיות כפולה, Double Dummy, עם ביקור מקבילה לבירור אי-נחיתות אשר בוצע על פני 24 שבועות.
במחקר השתתפו 600 מטופלים אשר עברו הקצאה אקראית לקבוצת SZ-A (n=360) או אקרבוז (n=240). תוצא יעילות עיקרי היה שינוי ברמת המוגלובין מסוכרר (HbA1c) ביחס לרמות הבסיס.
בנוסף, החוקרים בדקו את השיעורים של תופעות הלוואי (Adverse Effeccts-AEs), תופעות לוואי חמורות (Severe AEs - SAEs), תופעות לוואי קשורות לטיפול (TEAs) והפרעות במערכת העיכול (Gastrointestinal Disorders -GDs).
תוצאות המחקר הדגימו כי לאחר 24 שבועות מעקב השינוי ברמות HbA1c היה -0.93% (רווח בר-סמך של 95%, -1.03 עד -0.83; -10.2 מילימול/מול [-11.3 עד -9.1]) עבור קבוצת SZ-A ו-0.87%- (-0.99 עד -0.76; -9.5 מילימול/מול [-10.8 עד -8.3]) בקבוצת אקרבוז.
כמו כן, נמצא כי הפרש הריבועים הממוצעים בין הקבוצות היה לפחות -0.05% (רווח בר-סמך של 95%, -0.18 עד 0.07; -0.5 מילימול/מול [-2 עד -0.8]), ללא הבדל מובהק על בסיס ניתוח השונות המשותפת (p > 0.05).
נמצא עוד כי היארעות TAEs ו-GDs היה נמוך באופן מובהק בקבוצת המחקר שקיבל SZ-A לעומת קבוצת מקרי הביקורת שקיבלו אקרבוז (p<0.01). לעומת זאת, לא נמצא הבדל מובהק בין הקבוצות בהיארעות AEs או SAEsי(p>0.05).
מסקנת החוקרים היתה כי SZ-A מציג יעילות שווה לאקרבוז לשמירה על רמות סוכר נמוכות במטופלים עם סוכרת סוג. כמו כן נמצא כי היארעות של הפרעות במערכת העיכול ותועות לוואי תלויות בטיפול היתה נמוכה בקבוצת המחקר שנטלו SZ-A ביחס לקבוצת מקרי הביקורת שנטלו אקרבוז, ממצא אשר מעיד כי התכשיר גם בטוח לשימוש.
מקור:
תגובות אחרונות