ייעוץ ותמיכה תזונתית בחולי סרטן שואפים להשיג הטבה באיכות חיי המטופל. נכון לביצוע מחקר זה, טרם ידוע האם לתמיכה תזונתית יש השפעה גם על התוצאים הרפואיים של חולים אלה.
עוד בעניין דומה
המחקר בוצע כניתוח משני של תוצאות של מחקר מקרה בקרה פרוספקטיבי אקראי רב-מרכזי שבוצע בשוויץ, בשם EFFORT. החוקרים בדקו את שיעורי התמותה לאחר 30 יום (נקודת סוף ראשונית) ותוצאים קליניים אחרים בהשוואה בין קבוצת ההתערבות שקיבלו תזונה מותאמת אישית על פי פרוטוקולים לבין קבוצת מקרי הביקורת, שקיבלו אוכל רגיל של בית החולים.
במהלך המחקר החוקרים ניתחו נתונים אודות מטופלים אשר אושפזו עם אבחנה עיקרית של סרטן מסוגים שונים; 113 עם סרטן ריאה, 84 עם סרטן של מערכת העיכול, 108 עם ממאירות המטולוגית ו-201 עם ממאירויות אחרות.
תוצאות המחקר הדגימו כי סיכון תזונתי מבוסס על Nutritional Risk Screening - NRS 2002 נמצא כגורם עצמאי מנבא תמותה תוך 180 ימים עם יחס סיכונים מתוקנן (עבור גיל, מין, מרכז רפואי, סוג סרטן, רמת פעילות של הממאירות ומשטר טיפול) של 1.29 (רווח בבר-סמך של 95%, 1.09-1.54; p=0.004) עבור כל נקודה נוספת במדד NRS.
בתקופת המעקב הראשונית של 30 יום, 50 מטופלים (19.9%) נפטרו בקבוצת מקרי הביקורת לעומת 36 מטופלים (14.1%) בקבוצת ההתערבות. נמצא כי יחס הסיכונים המתוקנן היה 0.57 (רווח בר-סמך של 95%, 0.35-0.94; p=0.027). מבחני אינטראקציה לא הראו הבדל מובהק בשיעורי התמותה בין חולים עם סוגי סרטן שונים. החוקרים מצאו עוד כי תמיכה תזונתית שיפרה באופן מובהק את התוצאים התפקודיים ואת מדד איכות החיים של המטופלים.
מסקנת החוקרים היתה כי תזונה רגילה של בית החולים, ללא תמיכה תזונתית נוספת, מהווה גורם סיכון לתמותה, ירידה בתפקוד ופגיעה באיכות החיים של חולי סרטן עם סיכון תזונתי. ממצאים אלה תומכים בדעה כי יש לספק תמיכה תזונתית עבור חולי סרטן ולערב טיפול תזונתי בהנחיות טיפול בחולי סרטן.
מקור:
תגובות אחרונות