באנליזת בטיחות ויעילות אקספלורטורית למחקר KATHERINE, אשר פורסמה בכתב העת Annals of Oncology, מצאו כי התועלת שהדגים הטיפול בקדסיילה בהישרדות ללא הישנות מחלה חודרנית (iDFS - invasive disease free survival) נשמרה בתתי הקבוצות השונות שנבדקו, וכי הטיפול אינו קשור לעלייה בסיכון הכולל להישנות מחלה במערכת העצבים המרכזית (CNS).
עוד בעניין דומה
מחקר KATHERINEי(NCT01772472) הוא מחקר פאזה III בינלאומי ורב מרכזי, אשר כלל 1,486 מטופלות עם סרטן שד מוקדם, HER2 חיובי, אשר קיבלו טיפול טרום ניתוחי מבוסס הרספטין וכימותרפיה ובניתוח נמצאה שארית מחלה חודרנית בשד או בבלוטות הלימפה. המחקר בדק את היעילות והבטיחות של טיפול אדג'ובנטי למשך 14 מחזורי טיפול עם קדסיילה, לעומת הרספטין.
במחקר נמצא כי הטיפול עם קדסיילה הפחית משמעותית את הסיכון להישנות מחלה חודרנית או מוות ב-50% בהשוואה לטיפול עם הרספטין.
תוצאות אנליזת המחקר הדגימו כי היארעות נוירופתיה פריפרית (Peripheral Neuropathy-PN) הייתה זהה בין הקבוצות ללא תלות בסוג הטקסאן שניתן בטיפול הטרום ניתוחי. ללא תלות בזרוע הטיפול, מטופלות אשר בהכללתן למחקר היו עם נוירופתיה פריפרית (baseline neuropathy) הדגימו PN ממושך יותר (משך חציוני של 105-109 ימים), ושיעורים נמוכים יותר של הבראה מ-PN בהשוואה למטופלות שהוכללו ללא PN (65% לעומת 82%). טיפול קודם בתכשיר מבוסס פלטינום נמצא קשור לשיעורים גבוהים יותר של תרומבוציטופניה דרגה 3-4 בזרוע הטיפול של T-DM1 (13.5% לעומת 3.8%), אך במטופלים אלו לא נצפו כלל אירועי דימום בדרגה 3 ומעלה.
הטיפול עם קדסיילה הפחית משמעותית את הסיכון לחזרת המחלה או התמותה בהשוואה לזרוע הטיפול עם הרספטין עבור תתי הקבוצות הבאות: מטופלות שטופלו בפרוטוקול טרום ניתוחי מבוסס אנתרציקלין [HR=0.51, רווח בר-סמך של 95%, 0.38-0.67], מטופלות אשר טופלו בפרוטוקול טרום ניתוחי ללא אנתרציקלין [HR= 0.43, רווח בר-סמך של 95%, 0.22-0.82], מטופלות שהתייצגו באבחנה הראשונית עם גידולים cT1N0 (0 אירועי iDFS בזרוע קדסיילה לעומת 6 אירועי iDFS בזרוע הרספטין), או מטופלות שהתייצגו באבחנה עם גידול בדרגת סיכון גבוהה (יחס סיכונים של 0.43 עד 0.72).
עוד נמצא כי מערכת העצבים המרכזית הייתה אתר להישנות ראשונה של המחלה בשיעור מעט גבוה יותר בקבוצה שטופלה עם T-DM1 (קדסיילה), (5.9% לעומת 4.3%). יחד עם זאת, T-DM1 לא הייתה קשורה להבדל בסיכון הכולל להישנות ב-CNS.
מסקנת החוקרים הייתה כי הטיפול עם T-DM1 מדגים תועלת קלינית למטופלות בכל תתי הקבוצות, לרבות במטופלות המאובחנות עם גידול קטן או עם גידול בדרגת סיכון גבוהה. זאת מבלי להעלות את הסיכון הכולל להישנות מחלה ב-CNS. סוג הטיפול הטרום ניתוחי היה בעל השפעה מינימלית על בטיחות הטיפול.
מקור:
תגובות אחרונות