כ-10% מהחולים עם סרטן קולורקטלי גרורתי (mCRC) נמצאים עם מוטציות בגן BRAF ורובם עם מוטציית V600E. על סמך תוצאותיו של מחקר ה-BEACON CRC התרופה אנקורפניב אושרה יחד עם סיטוקסימאב ועם או ללא בינימטיניב לטיפול ב-mCRC עם BRAF V600E לאחר טיפול סיסטמי. טיפולי קו ראשון ב-mCRC כוללים כימותרפיה עם מעכבי VEGF או מעכבי בקרה חיסונית. נכון להיום לא ידועה ההשפעה של טיפול עם מעכבי VEGF על יעילותם של טיפולים בקווי טיפול מתקדמים יותר.
במסגרת מחקר שתוצאותיו פורסמו בכתב העת Annals of Oncology חוקרים ביצעו אנליזת פוסט-הוק של מחקר הCRC-BEACON על מנת להעריך את את ההשפעה של טיפול עם בווציזומאב על שרידות כוללת בחולים עם mCRC עם BRAF V600E אשר קיבלו טיפול כפול או משולש במסגרת המחקר.
מתוך 665 משתתפי המחקר, 136, 140 ו-122 מטופלים שקיבלו טיפול משולש, כפול או אינבו, בהתאמה קיבלו קודם לכן בווציזומאב.
תוצאות המחקר הדגימו שבחולים שקיבלו טיפול משולש ולא קיבלו טיפול קודם עם בווציזומאב השרידות הכוללת החציונית הייתה 12.6 חודשים בעוד שבחולים שקיבלו בווציזומאב פחות מ-4 חודשים לפני השתתפותם במחקר השרידות הכוללת הייתה 8.1 חודשים ובחולים שקיבלו בווציזומאב 4 חודשים ומעלה לפני כניסתם למחקר השרידות הכוללת הייתה 7.9 חודשים.
בנוסף, הודגם כי בחולים שקיבלו טיפול כפול ולא קיבלו טיפול קודם עם בווציזומאב השרידות הכוללת החציונית הייתה 9.4 חודשים בעוד שבחולים שקיבלו בווציזומאב פחות מ-4 חודשים לפני השתתפותם במחקר השרידות הכוללת הייתה 8.3 חודשים ובחולים שקיבלו בווציזומאב 4 חודשים ומעלה לפני כניסתם למחקר השרידות הכוללת הייתה 10.7 חודשים.
בחולים אינבו שלא קיבלו טיפול קודם עם בווציזומאב השרידות הכוללת החציונית הייתה 7.4 חודשים בעוד שבחולים שקיבלו בווציזומאב פחות מ-4 חודשים לפני השתתפותם במחקר השרידות הכוללת הייתה 5.1 חודשים ובחולים שקיבלו בווציזומאב 4 חודשים ומעלה לפני כניסתם למחקר השרידות הכוללת הייתה 4.4 חודשים.
תוצאות מחקר זה מראות כי טיפול עם בווציזומאב לפני טיפול עם אנקורפניב, סטוקסימאב ובינימטיניב אינו משפר שרידות בחולים עם mCRC עם BRAF V600E.
מקור:
Aderka, D. et al. https://doi.org/10.1016/j.annonc.2021.05.052
תגובות אחרונות