סרטן לבלב 24.10.2021

תקשורת והעברת מידע לחולה סרטן לבלב בתהליך קבלת החלטה להתחיל טיפול כימי טרום ניתוחי

עבודה שפורסמה ב-JCO oncology practice השופכת אור על המידע לו זקוקים חולים בכדי להיות שותפים להחלטה מושכלת לגבי טיפול אונקולוגי

במחקר בחנו החוקרים תקשורת רופא-חולה לגבי טיפול טרום ניתוחי כימי בחולים עם סרטן לבלב, ואת תהליך קבלת ההחלטה בדבר התחלת הטיפול.

תחילה הם ראיינו 13 רופאים (אונקולוגים, מקרינים ומנתחים), 18 חולי סרטן לבלב ו-14 בני משפחה/ מלווים. בראיונות אלה הם זיהו 13 מרכיבי מידע החשובים לצורך ביצוע ההחלטה לתת טיפול כימי טרום ניתוחי (פירוט בטבלה).

המרכיבים הללו כוללים מידע על:

  • תיאור הטיפול עצמו, תופעות לוואי (תופעות לוואי צפויות והתרופות נגדן, צורך בעזרה, צורך באשפוז, צורך בעזרה בבית, למי פונים בשעת חירום)
  • טיפולים חלופיים
  • לוגיסטיקה של הטיפול (זמני טיפול, צורך בצנטר מרכזי, צורך במשאבה/אינפיוזר)
  • תוצאות צפויות (הסיכוי להינתח, הסיכוי להתרפא)

בשלב שני הוקלטו מפגשים של 20 חולים עם הצוות המולטידיסיפלינרי המטפל בכדי לבחון מה אמרו המטפלים ומה הבינו המטופלים. החוקרים מצאו כי רבים מהחולים דיווחו כי לא קיבלו מידע מספק על :

  • סיבוכי הטיפול, ואכן בחלק מהמפגשים לא ציינו המטפלים באופן מספק חלק מתופעות הלוואי.
  • טיפולים חלופיים - למרות שאלה כן צויינו באופן מספק ע"י המטפלים.

מצד שני דיווחו החולים כי שמעו רבות על:

  • לוגיסטיקה
  • תוצאות צפויות של הטיפול

העבודה מדגימה יפה מהם האלמנטים החשובים אותם חובה לציין במפגש של הצוות המטפל עם חולה סרטן לבלב אשר העומד בפני החלטה של מתן טיפול כימי טרום ניתוחי. כמו כן מעלה המחקר את הצורך בחידוד והדגשה של חלק מהנושאים בעיקר אלה הנוגעים לתופעות לוואי וטיפולים חלופיים.

מקור: 

Communicating the Information Needed for Treatment Decision Making Among Patients With Pancreatic Cancer Receiving Preoperative Therapy JCO Oncology Practice 0 0:0

נושאים קשורים:  סרטן לבלב,  תקשורת רופא מטופל,  מחקרים
מאמרים נוספים שיעניינו אותך
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו