מחלות מין 18.10.2022

תפישה וחוויה של החזרת דגימות עצמיות ל-HIV ומחלות מין

פחד מאובדן דגימות משפיע על נכונות מטופלים להחזיר דגימות באיסוף עצמי

ערכה ביתית לבדיקת איידס. אילוסטרציה

מעט מחקרים בקרב גברים הומואים, ביסקסואליים וגברים אחרים המקיימים יחסי מין עם גברים בחנו גורמים המקלים ומחסומים לאיסוף עצמי של דגימות לסקירה של מחלות מין מחוץ לאיברי המין, ואף אחד מאלה לא העריך את הגישה לאיסוף עצמי של דגימות שיער אשר יכול להיות שמיש להערכה של רמות של טיפול מניעתי לפני חשיפה כדי להעריך היצמדות לטיפול.

במחקר שממצאיו תוארו בכתב העת AIDS and Behavior כדי לתת מענה לפער זה, ראיינו החוקרים 25 גברים הומואים, ביסקסואליים וגברים אחרים המקיימים יחסי מין עם גברים הפעילים מינית ושלהם הוצעה בחירה של איסוף עצמי והחזרה של דגימות דם מאצבע (לזיהוי HIV), משטחי לוע, משטחים רקטליים ודגימות שתן (לזיהוי הדבקה בגונוראה וכלמידיה) ושיער (לבחון באופן ויזואלי את הנכונות של המטופלים לבדוק את רמות הטיפול המניעתי לפני חשיפה).

תוצאות המחקר הראו כי 11 משתתפים החזירו את כל הדגימות, ארבעה החזירו חלק מהדגימות ועשרה לא החזירו דגימות כלל.

משתתפי המחקר ציינו כי דגימת הדם מהאצבע והמשטח הרקטלי היו מסובכים יותר לביצוע ביחס לשאר הדגימות. גורמים המקלים על החזרת דגימות באיסוף עצמי אשר חזרו על עצמם באופן תדיר בראיונות כללו הזדמנות לאישור סטטוס זיהום ב-HIV או מחלות מין, גישה מוגבלת לספק שירותי בריאות ורצון לקדם מחקר המתמקד בבדיקות המבוצעות בבית.

מנגד, מכשולים להחזרת הדגימות שצוינו על ידי משתתפי המחקר באופן תדיר כללו יעילות נמוכה המשויכת לאיסוף עצמי וחשש סביב האפשרות של עיכוב או אובדן של הדגימות במהלך השינוע.

ממחקר זה עולה כי תמיכה נוספת, כגון שיחות וידאו בזמן אמת, יכולה לסייע בעתיד במחקר עם גברים הומואים, ביסקסואליים וגברים אחרים המקיימים יחסי מין עם גברים.

מקור:

Sharma A. et al. AIDS and Behavior (2022). https://doi.org/10.1007/s10461-022-03846-8

נושאים קשורים:  הומוסקסואלים,  דגימות,  תפישה,  HIV,  מחקרים
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו