פעילות גופנית משפרת את העמידות לאינסולין, מעכבת דלקת ומקטינה את שכיחותן של מחלות לב וכלי דם - גורמי המוות העיקריים בחולי סוכרת. במחקר אשר ממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת Diabetes & Metabolism ביקשו החוקרים לבחון את המידע בדבר פעילות גופנית והרגלי בריאות בקרב חולי סוכרת ואת הקשר לתמותה ובריאות בטווח הארוך.
עוד בעניין דומה
סקר ראיונות הבריאות הלאומי של טייוואן (Taiwan National Health Interview Survey) אסף מידע בדבר מאפיינים בסיסיים של רמה סוציואקונומית, השכלה, נישואין והתנהגות בריאותית (ובכללה פעילות גופנית בשעות הפנאי).
המידע נאסף בשנים 2001, 2005, 2009 ו-2013. מאגר המידע National Health Insurance research dataset 2000-2016 הכיל מידע מפורט בדבר מצב רפואי (ובכללו כלל המחלות הנלוות). מקרי מוות מכל סיבה ועל רקע מחלות לב וכלי דם אושרו על ידי רישום התמותה הלאומי (National Death Registry). ניתוח הנתונים הסופי של מחקר זה כלל 4,859 מבוגרים עם סוכרת מסוג 2.
תוצאות המחקר הדגימו כי 2,389 (49%) מהנבדקים היו גברים עם גיל הממוצע של 60±13 שנים. עקומות Kaplan-Meier לתמותה מכל סיבה (log-rank P<0.001) ותמותה על רקע קרדיווסקולרי (log-rank P=0.038) הראו הבדל מובהק בין הקטגוריות השונות של פעילות גופנית בשעות הפנאי.
ניתוח של רגרסיית Cox רבת משתנים הדגימה כי בהשוואה לאלה אשר אינם מבצעים פעילות גופנית, אלה עם זמן פעילות גופנית ארוך יותר היו בעלי סיכון מופחת באופן מובהק לתמותה מכל סיבה (P<0.001). נתונים דומים התקבלו גם בהקשר של תמותה על רקע קרדיווסקולרי.
מתוצאות מחקר זה עולה כי בקרב מטופלים עם סוכרת יש קשר ישיר בין זמן פעילות גופנית להורדת הסיכון לתמותה על רקע קרדיווסקולרי ולתמותה מכל סיבה. החוקרים קוראים לביצוע מחקרי המשך אשר יגדירו באופן מדויק יותר את ההנחיות לביצוע פעילות גופנית לשם שמירה על בריאות בטווח ארוך.
מקור:
תגובות אחרונות