מלנומה גרורתית 02.03.2023

טיפול בניבולומאב + רלטלימב בחולים עם מלנומה גרורתית לאחר התקדמות תחת מעכב PD-1

מחקר ה-REALATIVITY-020-D

מלנומה (מקור צילום: ויקיפדיה)
מלנומה (מקור צילום: ויקיפדיה)

הטיפול בתשלובת ניבולומאב-רלטלימב במטופלים עם מלנומה גרורתית ללא טיפול קודם, נכללה בסל הבריאות הישראלית לשנת 2023. הכללת הטיפול בסל התבססה על סמך מחקר ה-RELATIVITY-047 אשר הדגים יתרון לטיפול המשולב בהשוואה לטיפול בניבולומב בלבד.

במאמר שפורסם לאחרונה בכתב העת JCO על ידי Ascierto וחבריו נבחנה יעילות הטיפול גם במטופלים עם התקדמות מחלה לאחר התקדמות מחלה תחת טיפול במעכבי PD-1. מחקר ה-RELATIVITY-020-D הוא מחקר פאזה I/II שכלל 354 מטופלים שהתקדמו לאחר קו טיפול אחד הכולל מעכב PD-1 ו-164 מטופלים שהתקדמו לאחר שני קווי טיפול ומעלה.

במטופלים לאחר קו טיפול אחד שיעור התגובה היה 12% וה-PFS החציוני 2.1 חודשים, ה- PFS לאחר חצי שנה היה 29% ושיעור הרעילות מדרגה שלוש ומעלה היה 15% . במטופלים שהתקדמו לאחר שני קווי טיפול ומעלה שיעור התגובה היא 9.2% וה-PFS החציוני 3.2 חודשים. ה-PFS לאחר חצי שנת מעקב היה 27.7% ושיעור הרעילות מדרגה III ומעלה היה 12.8%.

מקור:

Nivolumab and Relatlimab in Patients With Advanced Melanoma That Had Progressed on Anti–Programmed Death-1/Programmed Death Ligand 1 Therapy: Results From the Phase I/IIa RELATIVITY-020 Trial. Journal of Clinical Oncology 

נושאים קשורים:  מלנומה גרורתית,  ניבולומאב,  מחקרים
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו