בסין נרשמה הימצאות גבוהה של קרצינומה בלוע האפי, אך מצב זה לרוב איננו מתרחש יחד עם סינקופה. מחקרים הדגימו כי סינקופה על רקע קרצינומה בלוע האפי יכולה להיות קשורה לתסמונת הסינוס הקרוטידי, לגירוי גלוסופרינגיאלי או לנגעים פאראפרינגיאליים ורטרופרינגיאליים.
עוד בעניין דומה
במטופלים כאלה דרושה הערכה על נאזופרינגוסקופיה ו-CT או MRI של הראש. לא ידוע על טיפול בודד יעיל עבור מקרים אלה, וניתן לשקול שלל התערבויות במאמץ להקל על סינקופה, ביניהן תרופות המכווצות את כלי דם, קוצבים לבביים, טיפול כימותרפי או בקרינה והוצאה כירורגית של הגידול.
במקרה המובא בכתב העת BMC Cardiovascular Disorders מתואר גבר עם סינקופה כתסמין ראשון של קרצינומה בלוע האפי.
גבר בן 56 פיתח אירועים חוזרים של סינקופה לצד פרפור עליות, אינטרוול RR מוארך ותת לחץ דם. לכן, הוחלט להשתיל קוצב במדור אחד אך הטיפול נכשל ולא הביא להקלה בתסמינים.
לבסוף, בבדיקות MRI של הראש ובדיקות פתולוגיות ניתנה אבחנה של קרצינומה בלוע האפי.
לאחר שישה קורסים של כימותרפיה ו-35 מפגשים של טיפול קרינה הפך המטופל לא-תסמיני. עם זאת, שנתיים לאחר מכן הוא נפטר על רקע דימום מאסיבי בלתי נשלט בלוע האפי.
מקרה זה מושך תשומת לב כיוון שסינקופה היוותה בו תסמין של קרצינומה בלוע האפי. בגלל האופי הממאיר של הסרטן הזה, כאשר מטופל מתייצג עם סינקופה, חשוב שקלינאים ידעו לעשות את ההקשר בין שני המצבים, אם כי הוא מאוד נדיר.
קיימות לפחות שתי דרכים לטפל בסינקופה על רקע קרצינומה בלוע האפי, אך אין הסכמה איזה מהטיפולים הוא היעיל ביותר.
תגובות אחרונות