היקף השימוש בשיטת קבלת החלטות משותפת בקרב האוכלוסיה ממוצא שחור הוא מצומצם מאוד. מטרת המחקר שממצאיו תוארו בכתב העת Annals of Family Medicine היתה לבחון מה הם ההעדפות, הצרכים והאתגרים העומדים בפני האוכלוסיה ממוצא שחור כדי להעלות את ההיצע של קבלת החלטות משותפת.
עוד בעניין דומה
במסגרת המחקר ביצעו החוקרים ראיונות עם 32 מטופלים ממוצא שחור אשר קיבלו טיפול עבור סוכרת מסוג 2 במרפאות רפואה ראשונית מסוג safety net המטפלות בעיקר במטופלים ממוצא שחור.
תוצאות המחקר הראו כי במהלך הראיונות עם המטופלים עלו בעיקר ארבעה נושאים שכללו העדפה לתקשורת אנושית, הצורך בהבנת תפקיד המשפחה בקבלת החלטות משותפת, הצורך בשיתוף מידע רפואי וחוסר אמון בקלינאים.
עקב המחסור במחקר הקשור לקבלת החלטות משותפת בקרב אוכלוסיות מיעוטים, מחקר זה מציע המלצות מנקודות מבט של מטופלים שיכולות לשפר את היצע קבלת ההחלטות המשותפת עם מטופלים ממוצא שחור ברפואה ראשונית.
על מנת להגביר את קבלת ההחלטות המשותפת, חשוב להכיר בחשיבות של הסיפור כאסטרטגיה ולהנגיש את המידע הרפואי באופן שניתן יהיה להבין אותו ולזכור אותו. קבלת החלטות טריאדית, בה גם המשפחה מעורבת בתהליך קבלת ההחלטות, היא עדיפה יותר על פני המודל הדיאדי הקלאסי.
כמו כן, יש צורך לשקול מחדש את הנחת האוניברסליזם המשמשת את כל המודלים הנוכחיים של קבלת החלטות משותפת וכן את הרלוונטיות של המודלים הנוכחיים שפותחו כמעט ללא משוב של קבוצות מיעוטים אתניים.
תגובות אחרונות