צפיפות שד גבוהה מהווה גורם סיכון לסרטן שד ולמראה השד קשר למאפייני הגידול. עם זאת, הערך הפרוגנוסטי של צפיפות שד, הינו נושא הנתון לדיון. במסגרת מחקר אשר ממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת The Breast, ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין שרידות ספציפית לסרטן שד לבין צפיפות שד ומראה השד בממוגרפיה.
עוד בעניין דומה
מחקר זה כלל סך של 1,116 נשים ממחקר Malmö Diet and Cancer study (1991-2014). נתוני המחקר כללו מידע ממוגרפי, מאפייני המטופלות וגידוליהן, מדדים חיוניים וסיבת מוות (המידע נאסף עד שנת 2018). הערכות קפלן מאייר ומודלים של רגרסיית קוקס לסיכון פרופורציונאלי, שימשו להערכת שרידות ספציפית לסרטן שד.
תוצאות המחקר הדגימו כי צפיפות שד גבוהה לא השפיעה באופן מובהק על השרידות הספציפית לסרטן שד. עם זאת, יתכן כי בקרב נשים עם שד צפוף וגידולים הניתנים לגילוי הדמייתי, ישנו סיכון מוגבר (יחס סיכונים: 1.45, רווח בר-סמך 95%: 0.87-2.43). במעקב ארוך טווח, לא נמצא כי מראה השד משפיע באופן מובהק על השרידות הספציפית לסרטן שד.
מתוצאות מחקר זה עולה כי בהשוואה לנשים עם צפיפות שד נמוכה, בקרב נשים עם צפיפות שד גבוה, הפרוגנוזה של סרטן שד אינה גרועה יותר. ממחקר זה עולה גם כן, כי גם מראה הגידול בממוגרפיה אינו משפיעה על הפרוגנוזה.
תגובות אחרונות