מחקר IPATential150 trial הדגים כי הוספת טיפול עם ipatasertib לטיפול אבירטרון + פרדניזון\פרדניזולון, שיפר באופן משמעותי את השרידות ללא התקדמות הדמייתית בחולי סרטן ערמונית גרורתי ועמיד לסירוס (metastatic castration-resistant prostate cancer – mCRPC) עם אובדן פעילות PTEN (לפי אימונוהיסטיכימיה).
עוד בעניין דומה
במסגרת מחקר פאזה 3 אשר ממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת Clinical Genitourinary Cancer ביקשו החוקרים לבחון את הבטיחות של משלב תרופות זה בתת אוכלוסיות שונות ולהעריך את יכולת הניהול של תופעות לוואי עיקריות של הטיפול.
המחקר בוצע במתכונת כפולת סמיות, במסגרתו 1,097 נבדקים (47% עם אובדן פעילות PTEN ו-20% ממוצא אסייתי) נאיביים לטיפול וא-סימפטומטיים/ בעלי מעט סימפטומים, חולקו ביחס של 1:1 לקבלת טיפול עם ipatasertib + אבירטרון או אינבו + אבירטרון (כולם בתוספת פרדניזון/ פרדניזולון). החוקרים העריכו את תופעות הלוואי, תוך התמקדות בתופעות העיקריות: שלשולים, היפרגליקמיה, פריחה ועליה בטראנסאמינזות.
תוצאות המחקר הדגימו כי בהשוואה למתן אינבו, לטיפול עם ipatasertib קשר לעלייה בתופעות לוואי בדרגה 3\4 והופעת תופעות לוואי אשר הובילו להפסקת הטיפול. שיעור הפסקת הטיפול בקרב תת הקבוצה של הטיפול עם ipatasertib עמד על 18% בקרב מטופלים עם אובדן פעילות PTEN ו-21% מכלל החולים.
שכיחות כל דרגות תופעות הלוואי, תופעות לוואי מדרגה 3\4 ותופעות לוואי חמורות היתה דומה באלה עם אובדן פעילות PTEN כמו כלל אוכלוסיית החולים. שלשולים, היפרגליקמיה, פריחה ועלייה בטראנסאמינזות היו שכיחות יותר בקבוצת הטיפול עם ipatasertib. תופעות לוואי אלו הופיעו בשלב מוקדם יחסית (זמן הופעה חציוני: 8-43 ימים לזרוע הטיפול עם ipatasertib ו-56-104 ימים בקבוצת האינבו).
שיעורי הפסקת הטיפול בקרב קבוצת ipatasertib עמדו על 32% ו-18% בקרב הנבדקים ממוצא אסייתי ואלו שלא ממוצא אסיאתי, בהתאמה. יש לציין כי ממצא זה התקיים למרות שמאפייני הבסיס וששכיחות תופעות לוואי מדרגה 3\4 אשר היו דומים בין תת הקבוצות.
מתוצאות מחקר זה עולה כי משלב ipatasertib + אבירטרון הינו בעל פרופיל תופעות לוואי בטוח. בקבוצת הטיפול עם ipatasertib היו יותר תופעות לוואי אשר הובילו להפסקת טיפול, וזאת בהשוואה לקבוצת האינבו - דבר אשר ניתן לניהול ע"י מתן טיפול מונע).
תגובות אחרונות