צפיפות שד גבוהה מהווה גורם סיכון לסרטן שד ולמראה הגידול קשר למאפייני המחלה. ברם, המשמעות הפרוגנוסטית של צפיפות שד עודנה לא ברורה. במסגרת מחקר אשר ממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת The Breast, ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין שרידות ספציפית לסרטן השד לבין צפיפות ומראה השד בממוגרפיה.
עוד בעניין דומה
מחקר Malmö Diet and Cancer כלל סך של 1,116 נשים עם סרטן שד פולשני (1991–2014). נתוני המחקר כללו: מידע ממוגרפי, מאפייני מטופלות וגידולים, מצב חיים/ מוות וסיבות מוות (נאספו עד 2018). שרידות ספציפית לסרטן השד הוערכה בעזרת הערכות קפלן-מאייר ומודלים פרופורציונליים של קוקס. הניתוחים הותאמו לגורמים פרוגנוסטיים מוכחים ורובדו על פי אופן הזיהוי.
תוצאות המחקר הדגימו כי צפיפות שד גבוהה אינה קשורה באופן מובהק לשרידות ספציפית לסרטן שד. עם זאת, עשוי להיות סיכון מוגבר בנשים עם חזה צפוף יותר וגידולים שזוהו בבדיקת סקר (יחס סיכונים: 1.45, רווח בר-סמך 95%: 0.87-2.43). מראה הגידול בממוגרפיה לא נמצא קשור שרידות ספציפית לסרטן השד במעקב ארוך טווח.
מתוצאות מחקר זה עולה כי לאחר גילוי של סרטן שד, צפיפות שד גבוהה אינה קשורה לפרוגנוזה גרועה יותר. נראה שגם מראה הגידול בממוגרפיה אינו מהווה גורם פרוגנוסטי. ממצאים אלו יכולים להיות בעלי ערך בטיפול בסרטן השד.
מקור:
תגובות אחרונות