מטרת המחקר היתה לבחון את הקשר בין גנוטיפים מסוימים של HLA, חשיפה מוקדמת לפרוביוטיקה ותזמון שילוב מזונות בהקשר של סיכון להתפתחות אוטואימונית כנגד תאי איי לבלב (Islet Autoimmunity - IA).
עוד בעניין דומה
מחקר TEDDYי(The Environmental Determinants of Diabetes in the Young) עקב באופן פרוספקטיבי אחר 8,676 ילדים עם סיכון גנטי מוגבר להתפתחות סוכרת סוג 1. החוקרים השתמשו במודל רגרסייה לסיכונים יחסיים על שם COX, עם תקנון עבור מערפלים, על מנת לבחון את הקשר בין הזנה מוקדמת וסיכון להתפתחות IA במדגם של 7,770 ילדים.
תוצאות המחקר הדגימו כי חשיפה לכלל המזונות המוצקים בגיל קטן משישה חודשים נמצאה קשורה לעלייה בסיכון להתפתחות IA אם לילד גנוטיפ של HLA DR3/4 וללא חשיפה לפרוביוטיקה במהלך השנה הראשונה לחיים.
שילוב אורז בתזונה בגילאי 4-5.9 חודשים, לעומת גיל מאוחר יותר, נמצא קשור לעלייה בסיכון ל-IA בנבדקים מארה"ב.
מסקנת החוקרים היתה כי ייתכן שתזמון חשיפה למזונות מוצקים, כולל אורז, קשור לעלייה בסיכון ל-IA בילדים עם גנוטיפ מסוג HLA DR3/4 אשר לא נחשפו לפרוביוטיקה במהלך השנה הראשונה לחיים. יש לבחון את הרכב המיקרוביוטה של נבדקים עם החשיפות המוזכרות.
מקור:
תגובות אחרונות