במחקר שממצאיו פורסמו בכתב העת The Journal of Allergy and Clinical Immunology מטרת החוקרים היתה להעריך את הקשר בין רקע של ADRs (ADR: adverse drug reaction) בעקבות הטיפול עם נוגדי דלקת שאינם סטרואידים (NSAIDs) לבין טיפול עם אופיואידים לאחר לידה.
עוד בעניין דומה
כרקע לכך מציינים החוקרים כי ההנחיות העדכניות ממליצות על גישה מדורגת בכל הנוגע לטיפול בכאב לאחר לידה, הכוללת תחילה טיפול עם אצטמינופן ו-NSAIDs, והוספה של אופיואידים רק בעת הצורך. דיווחי עבר על ADR עקב NSAIDs עלולים למנוע את השימוש במשככי כאבים מקו ראשון, וזאת למרות קיומן של עדויות על כך שמטופלות רבות עם כותרת של אלרגיה זו עלולות לסבול בבטחה את הטיפול עם NSAID.
כעת, החוקרים ערכו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי על נשים שילדו במערכת בריאות משולבת (1/1/2017-12/31/2020). תוצאי המחקר היו טיפול עם אופיואידים בעת האשפוז לאחר הלידה וקבלת מרשמי אופיואידים בשחרור. החוקרים ערכו אנליזה סטטיסטית על מדגם תואם ציון נטייה, אשר נוצר במטרה להתאים להתפלגויות משתני הלוואי במקרים של ADRs מ-NSAID.
במסגרת המחקר נאספו נתוניהן של 38,927 משתתפות שעמדו בקריטריוני ההכללה, כאשר 883 (2.3%) מתוכן היו עם ADR של NSAID. מתוך הנשים עם דיווחים על ADRs ל-NSAIDs,י49.5% טופלו עם אופיואידים באשפוז בתקופה שלאחר הלידה, בהשוואה ל-34.5% מאלה ללא NSAID ADRs (הפרש=15.0%, רווח בר-סמך של 95% 11.4-18.6%).
מקרב המטופלות שקיבלו אופיואידים באשפוז לאחר הלידה, אלו עם NSAID ADR קיבלו מינון מצטבר כולל גבוה יותר בתקופה שבין הלידה לשחרור מבית החולים (חציון 30.0 לעומת 22.5 morphine milligram equivalentsי[MME] עבור לידה נרתיקית; חציון 104.4 לעומת 75.0 MME עבור לידה קיסרית).
עוד עלה כי שיעור המטופלות הכולל שקיבלו מרשם לאופיואידים בעת השחרור מבית החולים היה גבוה יותר עבור המטופלות עם NSAID ADR, בהשוואה למטופלות ללא NSAID ADRs (39.3% לעומת 27.2%, הפרש=12.1%, רווח בר-סמך של 95% 8.6-15.6%).
לסיכום, ממצאי החוקרים מדגימים כי בנשים יולדות שהיו להן דיווחים על ADRs עקב NSAID נצפה שימוש גבוה יותר באופיואידים במהלך האשפוז לאחר הלידה. כמו כן, בעת השחרור מבית החולים נשים אלו קיבלו מרשמים לאופיואידים בתדירות גבוהה יותר בהשוואה לאלו ללא ADR ל-NSAID, וזאת ללא קשר לאופן הלידה.
מקור:
תגובות אחרונות