במחקר שממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת Journal of Cancer Research and Clinical Oncology, החוקרים ביקשו לאפיין באופן מקיף הישרדות ארוכת טווח של חולי מלנומה גרורתית שנהנו מטיפולים מתקדמים כמו מעכבי נקודת בקרה חיסונית וטיפולים ממוקדים.
עוד בעניין דומה
המחקר כלל חולי מלנומה שהתקדמו לשלב 4 בין 2014 ל-2017 ושרדו לפחות חמש שנים לאחר מכן. החוקרים איתרו 640 חולי מלנומה בשלב 4 בבית החולים האוניברסיטאי טובינגן. הם השתמשו בסטטיסטיקה תיאורית כדי לפרט את הטיפולים הסיסטמיים שבהם נעשה שימוש, את שיעורי התגובה לטיפולים אלה ואת מצב ההישרדות הנוכחי של חולים אלה.
מתוצאות המחקר עולה כי מתוך 640 חולים 207 (32%) עדיין היו בחיים לפחות חמש שנים מאוחר יותר. מידע מפורט על הטיפול והתגובה היה זמין עבור 176 חולים (85%), כאשר כ-90% (159 חולים) עדיין היו בחיים בזמן ניתוח הנתונים.
זמן ההישרדות החציוני מהאבחון הראשון בשלב 4 היה שש שנים, עם טווח של חמש עד תשע שנים. רוב משמעותי (146 מטופלים, 83%) כבר לא היו בטיפול סיסטמי בזמן ההערכה ו-36% השיגו הפוגה מלאה בטיפול מערכתי קו ראשון.
לסיכום, מספר לא מבוטל מחולי מלנומה גרורתית (Stage IV) השיגו הישרדות ארוכת טווח הודות למעכבי נקודת בקרה חיסונית (ICI) וטיפולים ממוקדים (TT), כאשר חלק ניכר הגיע להפוגה מלאה. המחקר מייצג את הקוהורט הגדול ביותר של חולי מלנומה בשלב 4 ששרדו לטווח ארוך עד כה. כיוון ש-90% מהקבוצה עדיין בחיים, הם צופים עלייה במספר הניצולים לטווח הארוך ומדגישים את הצורך בתכניות מעקב ספציפיות המותאמות לצרכים הייחודיים של אנשים אלה.
מקור:
תגובות אחרונות