במחקר עוקבה פרוספקטיבי שמטרתו להבין את ההשפעות של אבחון סוכרת הריון (GDM) על רמות הפעילות הגופנית של נשים לאחר ההריון, החוקרים התעמקו בשאלה האם האבחנה עם סוכרת הריון מעודדת נשים להיות פעילות יותר או להפך, מובילה אותן להפחית את פעילותן.
עוד בעניין דומה
החוקרים איתרו 405 נשים לבנות וחילקו אותן לשלוש קבוצות בהתבסס על הסבילות לגלוקוז בהריון: (א) אלו ללא סוכרת הריון (n = 247), (ב) נשים עם סוכרת הריון לא מאובחנת (n = 46) ו-(ג) נשים שאובחנו עם סוכרת הריון (n = 112). החוקרים העריכו דפוסי פעילות גופנית באמצעות שאלון Baecke הן לשנה שלפני ההריון והן בשנה הראשונה לאחר הלידה.
מתוצאות המחקר עולה כי בשנה שלפני ההריון, רמות הפעילות הגופנית נטו לרדת במעבר מנשים ללא סוכרת הריון, לנשים עם סוכרת הריון לא מאובחנת ולבסוף לנשים שאובחנו עם סוכרת הריון, אם כי לא באופן מובהק (p=0.067).
מעניין לציין ששנה אחת לאחר הלידה, הפעילות הגופנית היתה גבוהה יותר באופן מובהק בנשים שאובחנו עם סוכרת הריון בהשוואה לפני ההריון (p=0.02). באופן ספציפי, סוכרת הריון מאובחנת היתה קשורה לעלייה בפעילות הגופנית הכוללת מלפני ההריון ועד שנה לאחר הלידה (t=2.3, p value = 0.02), בעוד שבסוכרת הריון לא מאובחנת נצפתה ירידה בפעילות בשעות הפנאי (t=-2.74, p value = 0.006).
החוקרים מצאו שהעלייה הממוצעת במדד מסת הגוף (BMI) מלפני ההריון ועד שנה לאחר הלידה היתה הנמוכה ביותר בקבוצת סוכרת הריון מאובחנת (0.26 ± 0.25 ק"ג/מטר2), הגבוהה ביותר בקבוצת סוכרת ההריון הבלתי מאובחנת (1.23 ± 0.38 ק"ג/ מטר2), וביניהם עבור קבוצת הנשים ללא סוכרת הריון (0.89 ± 0.22 ק"ג/מטר2), עם הבדל כולל מובהק (p value = 0.04).
החוקרים סיכמו כי סוכרת הריון מאובחנת קשורה לפעילות גופנית מוגברת לאחר ההריון, מה שעשוי לעזור להפחית את העלייה במשקל לאחר הלידה. אבחון סוכרת הריון יכול להניע נשים לאמץ אורח חיים בריא יותר לאחר ההריון.
מקור:
תגובות אחרונות