במחקר שממצאיו פורסמו בכתב העת Seminars in Arthritis and Rheumatism, החוקרים ביקשו להעריך האם גלקטין-3 בסרום הינו סמן שימושי למחלת כלי דם תת-קלינית בחולים עם RA.
עוד בעניין דומה
עבור מחקר זה, חולי RA ללא CVD קליני עברו הערכה של ציון סידן בעורקים הכליליים (CAC), דלקת באבי העורקים (באמצעות טומוגרפיה ממוחשבת של פליטת פוזיטרונים פלואורדאוקסיגלוקוז [FDG PET-CT]) ורזרבה של שריר הלב (MFR).
החוקרים מדדו את הספיגה של FDG באבי העורקים כערכי קליטה סטנדרטיים (SUV). בנוסף, מודלים ליניאריים כלליים נבנו כדי לחקור את הקשרים של רמות גלקטין-3 עם ציון CAC,יSUV אבי העורקים ו-MFR.
סך הכל נכללו 124 חולי RA במחקר (גיל ממוצע 57; 82% נשים, 45% היספנים [hispanic]; משך RA חציוני 6.8 שנים; 75% סרו-חיוביים; חציון CDAIי16;י33% עם טיפול פרדניזון; 89% על DMARDs; חציון CAC ציון 0; חציון SUV באבי העורקים 2.59; MFR ממוצע 2.86; חציון רמת גלקטין-3 8.54 נ״ג/מ״ל).
התוצאות הדגימו כי רמות גבוהות יותר של גלקטין-3 היו קשורות לערכים גבוהים יותר של SUV באבי העורקים (p=0.007) אך ללא עליה בציוני ה- CACו-MFR. תוצאות הניתוח הרב-משתני הדגימו כי רמה גבוהה יותר של גלקטין-3 נותרה קשורה באופן מובהק ל-SUV גבוהה יותר באבי העורקים (מקדם ß= 0.1786, p value=0.002).
לסיכום, רמות גבוהות יותר של גלקטין-3 בסרום בחולים עם RA ללא CVD קליני היו קשורות לרמות גבוהות יותר של דלקת באבי העורקים, אך ללא השפעה על ציון CAC או MFR.
תוצאות המחקר מצביעות על כך שגלקטין-3 עשוי להיות סמן ביולוגי לשלב דלקתי שיכול גם להיות הפיך, אך לא לשלב מאוחר (מסויד) יותר של טרשת עורקים בחולים עם RA.
מקור:
תגובות אחרונות