לאחרונה, פורסמו בכתב העת The Journal Of Allergy And Clinical Immunology, ממצאיו של מחקר בו חוקרים ביקשו להעריך האם ההשפעה של גורמי סיכון מבוססים של אפיזודות דמויות אסתמה בילדות המוקדמת מתווכת באמצעות עומס ותתי סוגים של זיהומים נפוצים.
עוד בעניין דומה
במחקר הוכללו 662 ילדים ממחקר העוקבה שהתקיים בשנת 2010, במרכז למחקרים פרוספקטיביים על אסתמה בילדות בקופנהגן, שבו זיהומים נרשמו באופן פרוספקטיבי ביומנים יומיים מגיל אפס עד שלוש שנים. הקשר בין גורמי סיכון מבוססים של אפיזודות דמויות אסתמה לבין העומס הזיהומי נותח על ידי רגרסיות כמו רגרסיית Poisson, וניתוחי תיווך בוצעו עבור גורמי סיכון משמעותיים.
תוצאות המחקר הדגימו שבשלוש השנים הראשונות לחייהם, הילדים חוו חציון של 16 (טווח בין-רבעוני, 12-23) אפיזודות זיהומיות.
החוקרים מצאו כי העומס הזיהומי (PACME < .05) תיווך באופן מובהק את הקשר של אסתמה אימהית (36.6% בתיווך), אנטיביוטיקה במהלך ההריון (47.3%), אחים בלידה (57.7%), ציון סיכון פוליגני להחמרת אסתמה (30.6%) וציון חיסוני של דרכי הנשימה (80.2%) עם מספר אפיזודות דמויות אסתמה. זאת בעוד המספר הגבוה יותר היה של אפיזודות ממין זכר, משקל לידה נמוך, גיל הריון נמוך ושימוש באנטיביוטיקה של האם לאחר הלידה, לא היו בתיווך באמצעות עלייה בעומס הזיהומי.
תת סוגים של זיהומים שהניעו את התיווך היו בעיקר הצטננות, דלקת ריאות, גסטרואנטריטיס וחום, אך לא דלקת אוזן תיכונה חריפה או דלקת שקדים חריפה.
החוקרים הסיקו כי מספר גורמי סיכון לתסמינים דמויי אסתמה בילדות המוקדמת פועלים באמצעות עומס זיהומי מוגבר בשלוש השנים הראשונות לחיים. לכן, מניעה של אפיזודות זיהומיות עשויה להועיל להפחתת העומס של תסמינים דמויי אסתמה בילדות המוקדמת.
מקור:
תגובות אחרונות