מטרת מחקר זה הייתה לבחון את התפקיד של GATA6 בסרטן ריאות, עם מתן דגש להשפעה שלו על התהליכים המטבוליים. החוקרים בחנו את מידת הביטוי של GATA6 ברקמת סרטן ריאה והקשר שלו לפרוגנוזה של הנבדקים. מבדקי תפקוד תאי in vitro בוצעו על מנת לבחון את ההשפעה של רמות GATA6 שונות על שגשוג ונדידה של תאי סרטן ריאות.
עוד בעניין דומה
החוקרים הסיקו מסקנות מנגנוניות מתוך התבוננות על ההשפעה של GATA6 על גנים המקושרים למטבוליזם של גלוקוז, ובמיוחד על ההשפעה של רמות GATA6 שונות על הביטוי של mRNA של c-Myc.
תוצאות המחקר הדגימו כי ישנה הפחתה בביטוי של GATA6 ברקמת סרטן ריאות. ירידה זו בביטוי של GATA6 נמצא במתאם חזק עם פרוגנוזה ירודה. הגברה של רמות הביטוי של GATA6 עיכב באופן יעיל את השגשוג והנדידה של תאי סרטן ריאה במבדקי התפקוד. המנגנון שנמצא כלל הפחתה בביטוי של mRNA של c-Myc נגרמת מעליה בביטוי של GATA6, ובכך נצפית ירידה בביטוי של עוד גנים המקושרים למטבוליזם של גלוקוז. כתוצאה מכך, צריכת הגלוקוז בתאי סרטן ריאות נפגעת ובעקבות כך נפגעה גם היכולות הממאירות של תאים אלו.
מסקנת החוקרים הייתה כי מחקר זה חושף וויסות מטבולי משמעותי של GATA6 בנבדקים עם סרטן ריאות. ממצאים אלו עשויים לספק בסיס תיאורטי חזק לפיתוח טיפולים קליניים חדשים עבור סרטן ריאות.
מקור:
תגובות אחרונות