פלואורוסקופיה נדרשת בדרך כלל במהלך אורטרוסקופיה (RIRS). למרות שפלואורוסקופיה נחשבת הכרחית ל-RIRS יעיל ובטוח, ישנה מודעות גוברת לגבי הסיכון לחשיפה לקרינה לחולים ולמנתחים. במחקר RCT שממצאיו פורסמו בכתב העת Journal of Urology, החוקרים ביקשו להשוות את הבטיחות והיעילות של RIRS ללא קרינה (RF) עם RIRS שכולל שימוש בקרינה (RU) לניהול אבנים בכליות.
עוד בעניין דומה
מאוגוסט 2020 עד אפריל 2022, מטופלים עם אבן בכליה חד צדדי (≤20 מ"מ) המתאימים ל-RIRS נרשמו באופן פרוספקטיבי לחמישה מרכזים רפואיים שלישוניים וחולקו לקבוצות RF ו-RU.
RIRS בוצע באמצעות אורטרוסקופ גמיש עם לייזר מסוג holmium:YAG. התוצא העיקרי של המחקר היה שיעור ההצלחה, שהוגדר כמצב ללא אבנים כלל או עם שאריות של אבנים בכליות אסימפטומטיות ≤ 3 מ"מ. התוצא המשני של המחקר היה בירור הבטיחות של RIRS ללא קרינה. אחוזי ההצלחה נותחו באמצעות מבחן אי-נחיתות.
מתוך 140 משתתפים רנדומליים רצופים, 128 חולים השלימו את המחקר (RF: 63; RU: 65). תוצאות המחקר הדגימו שיעורי הצלחה (78% לעומת 80%, P = .8) דומים באופן מובהק בין שתי הקבוצות. בנוסף, השיעור של פגיעות בשופכן בדרגה גבוהה (דרגה 2-4) לא היה גבוה משמעותית בקבוצת ה-RF בהשוואה לקבוצת ה-RU (RF = 3 [4.8%] לעומת RU = 2 [3.1%], P = .6). ב-RIRS מסוג RF, שיעור ההצלחה היה לא נחות בהשוואה ל-RIRS מסוג RU (ההבדל של 2.2% [רווח בר סמך 95%, 0.16-0.12]).
לסיכום, תוצאות מחקר הדגימו כי התוצאות הניתוחיות של RIRS מסוג RF היו דומות לאלו של RIRS מסוג RU.
מקור:
תגובות אחרונות