תת לחץ דם הוא תופעת לוואי שלילי פוטנציאלי של טיפול עם sacubitril/ valsartan, אך יש נתונים מוגבלים לגבי המנבאים וההשלכות של תת לחץ דם הקשור לטיפול באי ספיקת לב (HF) עם מקטע פליטה מופחת או שמור.
עוד בעניין דומה
במחקר שממצאיו פורסמו בכתב העת Journal of the American College of Cardiology, החוקרים ביקשו לחקור מנבאים של תת לחץ דם הקשורים לטיפול, תוצאות קליניות לאחר לחץ דם נמוך, והקשר בין מקטע פליטה של חדר שמאל (LVEF) לבין שכיחות של תת לחץ דם במחקר PARAGON-HF (השוואה פרוספקטיבית של ARNI עם ARB Global Outcomes ב-HF עם מקטע פליטה שמור).
חולים עם HF כרוני (≥45%) חולקו באקראי לקבוצת sacubitril/ valsartan או קבוצת valsartan. לאחר החלוקה האקראית, תת לחץ דם הוגדר כלחץ דם נמוך שדווח על ידי חוקר עם לחץ דם סיסטולי <100 מ"מ כספית. מנבאים של תת לחץ דם הוערכו באמצעות מודלים רב-משתנים של Cox. הקשרים בין תת לחץ דם לתוצאות קליניות הוערכו במודלים מעודכנים של Cox. הקשר בין טיפול LVEF ושיעורי אירוע של תת לחץ דם ותוצאות קליניות נאמד באמצעות מודלים של רגרסיה של Poisson.
תוצאות המחקר הדגימו כי מתוך 4,796 מטופלים ב-PARAGON-HF637י(13%) חוו תת לחץ דם, בתדירות גבוהה יותר בקבוצת ה-sacubitril/ valsartanי(P < 0.001). החוקרים ראו כי חולים עם תת לחץ דם היה בסיכון גבוה יותר למוות קרדיווסקולרי ולאשפוזים על רקע HF (סיכון יחסים מתואם: 1.63; רווח בר סמך של 95%: 1.27-2.09; P <0.001) ולמוות מכל-סיבה (יחס סיכונים מותאם: 1.62; רווח בר סמך 95%: 1.28-2.05; P < 0.001).
בנוסף, החוקרים ראו כי LVEF שינה את הקשר בין sacubitril/ valsartan לבין הסיכון לתת לחץ דם (Pinteraction = 0.019) כך שחולים עם LVEF ≥60% חוו סיכונים גבוהים יותר באופן משמעותי לתת לחץ דם עקב טיפול תרופתי.
לסיכום, LVEF גבוה יותר היה קשור לסיכון מוגבר לתת לחץ דם בחולים שטופלו ב-sacubitril/ valsartan בהשוואה ל-valsartan. החוקרים סיכמו כי כיוון שגם נבדקים אלה נוטים להפיק פחות תועלת קלינית מ-sacubitril/ valsartan, יחס התועלת/ סיכון מצביע על העדפה לשימוש ב-sacubitril/ valsartan בחולים עם LVEF נמוך, אך לא לחולים עם LVEF גבוה.
מקור:
תגובות אחרונות