מלנומה עמידה 10.12.2024

מה היעילות של משלב טיפול עם ניבולומאב ו-TM5614 עבור מלנומה עמידה לטיפול ביולוגי?

במחקר בחנו את התועלת והבטיחות של משלב טיפול עם נוגד PD-1 מסוג ניבולומאב יחד עם TM5614 עבור מלנומה גרורתית או בלתי ניתנת לכריתה ניתוחית עמידה לטיפול עם מעכבי PD-1 בלבד

מלנומה (מקור צילום: ויקיפדיה)
מלנומה (מקור צילום: ויקיפדיה)

נוגדנים כנגד PD-1י(Anti-programmed cell death 1 antibodies - PD-1 Abs) נמצאים בשימוש נרחב עבור מלנומה מתקדמת, אך מידע על היעילות של טיפול עם anti-PD-1-Abs מוגבלת עבור נבדקים אסיאתיים. ישנו צורך בשיפור ההשפעה הטיפולית של anti-PD-1-Abs, במיוחד בנבדקים עם מלנומה עמידה לטיפול עם anti-PD-1-Abs. מטרת מחקר זה הייתה לבחון את היעילות של טיפול עם משלב של anti-PD-1-Abs יחד עם TM5614 (מעכב לחלבון מעכב למפעיל פלסמינוגן-1) בנבדקים עם מלנומה שלא מועמדת לכריתה ניתוחית.

מחקר TM5614-MM בוצע במספר רב של מרכזים רפואיים בשיטת תווית פתוחה עם זרוע טיפולית יחידה, במסגרת מחקר פאזה II לצורך הערכת יעילות ובטיחות של משלב טיפול של ניבולומאב ו-TM5614 בנבדקים עם מלנומה ממאירה שלא ניתנת להסרה ניתוחית. הנבדקים גוייסו משבעה מרכזים יפניים בין התאריכים 13 לספטמבר 2021- 31 למרץ 2023. במחקר נכללו נבדקים עם מלנומה גרורתית או בלתי ניתנת לכריתה ניתוחית אשר טופלו קודם עם anti-PD-1-Abs. הנבדקים קיבלו טיפול עם ניבולומאב במינון של 480 מ"ג במתן תוך ורידי פעם בארבעה שבועות למשך שמונה שבועות ו-TM5614 פומי במינון של 120 מ"ג (בשבועות 0-4) ולאחר מכן במינון של 180 מ"ג (בשבועות 5-8) פעם ביום. התוצא העיקרי שנבדק היה תגובה כוללת לטיפול לאחר שמונה שבועות של טיפול משולב.

למחקר גוייסו 39 נבדקים, מהם 34 נכללו בעוקבה שהדגימו מחלה עמידה לטיפול עם anti-PD-1-Abs. תוצאות המחקר הדגימו כי שיעור התגובה הכוללת לטיפול כעבור שמונה שבועות טיפול משולב עמדו על 25.9% (רווח בר-סמך של 95%, 12.44-44.9%; p=0.027) ב-27 נבדקים אשר הוכיחו עמידות לטיפול עם anti-PD-1-Abs, על פי הערכת החוקרים בעוקבה Protocol-per-set. שבעה נבדקים הפסיקו את הטיפול בשל מחלה מתקדמת או תופעות לוואי. תופעות לוואי חמורות דרגה 3 ומעלה אירעו עבור שלושה מתוך 39 נבדקים (7.7%) בעוקבת intention-to-treat.

מסקנת החוקרים הייתה כי TM5614 בשילוב עם ניבולומאב הינו משטר טיפולי נסבל ויעיל עבור נבדקים עם מלנומה שלא ניתנת להסרה ניתוחית עם עמידות לטיפול עם anti-PD-1-Abs בלבד.

מקור:

נושאים קשורים:  מלנומה עמידה,  מעכבי PD-1,  ניבולומאב,  מחקרים
מאמרים נוספים שיעניינו אותך
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו