צריבה עם קור בגישה אנדוסקופית (Endoscopic Cryoablation - CA) מהווה טיפול מסורתי לגידולים של דרכי השתן, עם היתכנות טובה לשיפור. היעילות של טיפול אנדוסקופי כטיפול ניתוחי משמר כליה עבור קרצינומה של דרכי התן העליונות (Upper Tract Urothelial Carcinoma - UTUC) בסיכון גבוה נותר שנוי במחלוקת.
עוד בעניין דומה
מטרת מחקר זה הייתה לבחון את ההשפעה של ECA לעומת כריתה מלאה של כליה ושופכן (Radical Nephroureterectomy - RNU) על שרידות, תפקוד כלייתי וסיבוכים.
במחקר רטרוספקטיבי זה נכללו 116 נבדקים עם UTUC בסיכון גבוה שאובחן לאחרונה אשר עברו ECAי(n=13) או RNUי(n=103) בין התאריכים 25 במרץ 2019 ועד 8 לדצמבר 2021.
החוקרים ביצעו התאמת ציוני נטייה (ביחס של 1:4) באמצעות שיטת השכן הקרוב ביותר, לפני ניתוח הנתונים. התוצא העיקרי שנבדק כלל שרידות כוללת (Overall Survival - OS), ותוצאים שניוניים כללו שרידות ללא התקדמות (Progression-Free Survival - PFS), שרידות ללא הישנות (Recurrence Free Survival - RFS) בשלפוחית השתן, שינויים בתפקוד הכלייתי ותופעות לוואי לטיפול (Treatment-Emergent Adverse Events - TEAE).
לאחר תקופת מעקב חציונית של 28.2 חודשים עבור קבוצת ECA ו-27.6 חודשים עבור קבוצת RNU, לא נמצאו הבדלים מובהקים בין הקבוצות מבחינת שיעורי OS (82% לעומת 84%), PFS (73% לעומת 71%) ו-RFS בתוך שלפוחית השתן (81% לעומת 83%) כעבור שנתיים.
נצפתה ירידה בתפקוד הכלייתי בקבוצת RNU אך לא בקבוצת ECA. חמישה נבדקים (41.7%) בקבוצת ECA דיווחו על שישה TEAE לעומת 17 נבדקים (35.4%) בקבוצת RNU שדיווחו על 20 TEAE.
מסקנת החוקרים היתה כי בהשוואה ל-RNU,יECA עבור UTUC הביא לתוצאים אונקולוגיים לא נחותים יחד עם העדיפות מבחינת שימור תפקוד כלייתי.
מקור:
תגובות אחרונות