מיינדפולנס 02.01.2025

מיינדפולנס כאסטרטגיה לניהול סימפטומים במחלת כליות סופנית

כיצד השפיעה התערבות מבוססת מיינדפולנס על תסמינים פיזיים ופסיכולוגיים בחולים העוברים המודיאליזה?

המודיאליזה. אילוסטרציה

במחקר שממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת International Journal of Nursing Practice, החוקרים ביקשו לבדוק האם התערבות מבוססת מיינדפולנס יכולה להפחית מתח, דיכאון ותסמינים גופניים בחולים העוברים המודיאליזה.

המחקר נערך ביחידת המודיאליזה בירדן בין אפריל 2023 ליולי 2023. החוקרים איתרו 61 חולים שנבחרו באמצעות דגימת נוחות וחולקו באופן אקראי לקבוצות מחקר וביקורת.

קבוצת המחקר ביצעה מפגשי התערבות מבוססת מיינדפולנס של 30 דקות שלוש פעמים בשבוע במשך שמונה שבועות במהלך המודיאליזה. התוצאים נמדדו באמצעות Depression, Anxiety and Stress Scale-21 ו-Patient Health Questionnaire-15, בתחילת ההתערבות, לאחר 5 שבועות ובתום ההתערבות.

מתוצאות המחקר עולה כי קבוצת המחקר חוותה רמות נמוכות באופן מובהק של מתח, דיכאון ותסמינים גופניים לאורך זמן בהשוואה לקבוצת הביקורת. בתוך קבוצת המחקר, התסמינים הפיזיים השתפרו באופן מובהק בכל שלוש נקודות הזמן. עם זאת, נראה שיפור מובהק בסימפטומים פסיכולוגיים רק לאחר חמישה שבועות, ללא שינויים מובהקים נוספים עד סוף ההתערבות.

החוקרים סיכמו כי התערבות מבוססת מיינדפולנס היא אסטרטגיית ניהול סימפטומים יעילה והמליצו לשלב אותה בתכניות טיפול סיעודי לחולים עם מחלת כליות סופנית.

מקור:

Alhawatmeh H, Najadat IA, Hweidi IM. Mindfulness-based intervention as a symptom management strategy in patients with end-stage renal disease: A controlled clinical trial. Int J Nurs Pract. 2024 Dec;30(6):e13282. doi: 10.1111/ijn.13282. Epub 2024 Jun 16. PMID: 38880954.

נושאים קשורים:  סיעוד,  התערבות מבוססת מיינדפולנס,  מחלת כליות סופנית,  המודיאליזה,  תסמינים פסיכולוגיים,  תסמינים פיזיים,  מחקרים
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו