אחיות אונקולוגיות ילדים, כעובדות שירותי בריאות בקו החזית, מתמודדות עם סיכונים גבוהים לשחיקה, עייפות חמלה ושביעות רצון מופחתת מהחמלה, כאשר מחקרים מראים כי עד 60% מהצוות האונקולוגי חווים צורה כלשהי של שחיקה. הדבר עלול להוביל לקשיים ביחסים אישיים ומקצועיים, לירידה בשימור הצוות ולהשפעות שליליות על בטיחות המטופל.
עוד בעניין דומה
במחקר שממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת Journal of pediatric hematology/oncology nursing, החוקרים שאפו להעריך כיצד תכנית רווחת צוות יכולה לשפר את הבריאות הרגשית ואת שביעות הרצון בעבודה של אחיות אונקולוגיות ילדים ביחידה המטולאונקולוגית בת 28 מיטות.
המחקר כלל יישום תכנית רווחה המבוססת על שיטות עבודה מומלצות שזוהו על ידי צוות בינתחומי. התכנית כללה רכיבים של Code Lavender, שנועדו להפחית מתח ולספק עזרה ראשונה פסיכולוגית, כגון תמיכה חברתית והפסקות מכוונות, יחד עם תחקירים של צוות כדי להרהר על תגובות רגשיות ואסטרטגיות התמודדות.
מתוצאות המחקר עולה כי 69% מהאחיות הסכימו או הסכימו מאוד של-Code Lavender היתה השפעה חיובית מיידית על רווחתן. התעוררו אתגרים בתיאום התחקירים באופן עקבי, שהובילו לשינויים בתהליך כדי לענות טוב יותר על צורכי הצוות. במשך 12 חודשים, חל שיפור מובהק שולי בשביעות הרצון מהחמלה (p=0.05).
החוקרים סיכמו כי יישום תכניות כמו Code Lavender ותחקירים מובנים הוא צעד יעיל לקראת שיפור הרווחה של אחיות אונקולוגיות ילדים, טיפול בשחיקה ושיפור שביעות רצון מהחמלה.
מקור:
תגובות אחרונות