פערים בכיסוי ביטוח בריאות בארה"ב קשורים לשימוש מופחת בטיפול מונע. במחקר שממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת Sexually Transmitted Diseases, חוקרים ביקשו להעריך אם חוסר בביטוח בחלק מהשנה או לאורך כל השנה קשור לירידה בבדיקות לזיהומים המועברים במגע מיני.
עוד בעניין דומה
נשים בגילאי 19 עד 49 זוהו מהסקר הלאומי לצמיחת המשפחה בשנים 2017-2019. החוקרים ניתחו את שיעורי הביצוע של בדיקות לזיהומים המועברים במגע מיני במהלך השנה האחרונה ואת מיקום הבדיקה, בהתאם לדפוסי הכיסוי הביטוחי, שסווגו ככיסוי פרטי רציף, כיסוי ציבורי רציף, חוסר ביטוח בחלק מהשנה או חוסר ביטוח לאורך כל השנה.
מתוך אוכלוסיית המחקר (N = 4,119), ל-12% מהנשים בגילאי 19 עד 49 לא היה ביטוח בחלק מהשנה, ול-8% לא היה ביטוח לאורך כל השנה, בעוד ש-31% נבדקו לזיהומים המועברים במגע מיני בשנה האחרונה.
אנליזה רב-משתנית גילתה כי נשים ללא ביטוח בחלק מהשנה היו בעלות הסבירות הגבוהה ביותר לבצע בדיקה לזיהומים המועברים במגע מיני (יחס סיכויים בהשוואה לכיסוי פרטי מתמשך 1.56; רווח בר-סמך 95%: 1.09-2.23; P = 0.015). לעומת זאת, אלו ללא ביטוח במהלך כל השנה היו בעלות הסבירות הנמוכה ביותר (יחס סיכויים לעומת כיסוי פרטי מתמשך 0.37; רווח בר-סמך 95%: 0.25-0.55; P < 0.001).
כמו כן, חוסר ביטוח במהלך כל השנה היה קשור לסבירות גבוהה יותר לביצוע בדיקות במקומות שאינם מרפאות ציבוריות או פרטיות, כגון בתי חולים או מרפאות בתוך חנויות.
החוקרים מסכמים כי השימוש הנמוך בבדיקות לזיהומים המועברים במגע מיני בקרב נשים ללא ביטוח לאורך כל השנה מצביע על הצורך בהרחבת הכיסוי הביטוחי ובשיפור הנגישות לבדיקות אלו. עם זאת, שיעורי הבדיקות הגבוהים בקרב נשים שהיו ללא ביטוח בחלק מהשנה מערערים על ההנחה שכיסוי ביטוחי רציף קשור לשיעור גבוה יותר של שימוש בטיפול מונע.
מקור:
תגובות אחרונות