הימצאות של פלורה של העור (Skin Flora - SF) זוהתה כגורם מרכזי בהופעה והתקדמות של מלנומה עורית (Cutaneous Melanoma - CM). עם זאת, השונות והעושר של SF מהווה אתגר משמעותי עבור הבנה מלאה של הקשר הסיבתי בין SF ו-CM.
עוד בעניין דומה
ניתוח הקצאה מנדליאנית אקראית של שתי דגימות (Two Sample Mendelian Randomization - TSMR) בוצע על מנת לבחון את הקשר הסיבתי בין SF ו-CM. החוקרים השתמשו בשיטת שקלול משתנים הופכיים (Inverse Variance Weighting - IVW) על מנת להעריך בתחילה את הקשר הסיבתי המתואר.
יתרה מזאת, החוקרים גייסו עוקבה עצמאית נבדלת על מנת לאשש את הממצאים הראשוניים, ולאחר מכן הם ביצעו ניתוח-על למיצוק הממצאים. על מנת להתמודד עם המערפלים שעשויים להשפיע על הקשר בין SF ל-CM, בוצעה הקצאה מנדליאנית אקראית רב-משתנית (Multivariate Mendelian Randomization - MVMR). לבסוף, החוקרים ביצעו הקצאה מנדליאנית אקראית הופכית (Reverse Mendelian Randomization - RMR) לאימות הקשר הסיבתי.
תוצאות ניתוח TSMR הדגימו כי תשעה זנים של SF מקשורים באופן סיבתי להתפתחות של CM בעוקבת האימון. אמנם תשעה זנים אלה של SF לא אוששו בעוקבת המבחן, אך ארבעה זנים של SF נותרו בעלי משמעות מובהקת בניתוח-העל שבוצע לאחר שילוב תוצאות משתי העוקבות. MVMR הדגים כי שלושה זנים שונים של SF הדגימו קשר מובהק להופעה של CM לאחר תקנון עבור אינטראקציות בין SF שונים בעוקבת האימון. לא נמצא קשר סיבתי הופכי בניתוח הנתונים לפי שיטת RMR.
מסקנת החוקרים היתה כי תשעה זנים של SF זוהו כבעלי פוטנציאל המדגים קשר סיבתי להופעה של CM, אך יש צורך בביצוע מחקר אקראי מבוקר גדול יותר לאישוש תוצאות אלו.
מקור:
תגובות אחרונות