בשל העלייה המתמשכת בזיהומי כלמידיה טרכומטיס (Chlamydia trachomatis) וניסריה גונוריאה (Neisseria gonorrhoeae), כלי אבחון נוספים יכולים לסייע בשיפור הגישה לבדיקות לזיהומים המועברים במגע מיני.
עוד בעניין דומה
במחקר שממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת Sexually Transmitted Diseases, חוקרים העריכו את הביצועים של המערכת האבחונית NeuMoDx™ CT/NG Assay 2.0 על המערכות המולקולריות NeuMoDx-96 ו-NeuMoDx-288.
הרגישות והסגוליות הקליניות של המערכת הוערכו באמצעות: 1) מטושים מהאנדו-סרוויקס (פנים צוואר הרחם); 2) מטושים וגינליים שנאספו על ידי הרופא והמטופל; ו-3) דגימות שתן מהזרימה הראשונה (נשים וגברים כאחד). התוצאות הושוו למצב הזיהומי של המטופל, שנקבע על ידי מבחנים שאושרו על ידי ה-FDAי(US Food and Drug Administration).
לפי תוצאות המחקר, NeuMoDx CT/NG Assay 2.0 הדגימה רגישות וסגוליות גבוהות במשתתפים סימפטומטים וא-סימפטומטיים כאחד. לכל סוגי הדגימות מלבד אלו מהאנדו-סרוויקס היו רגישות של מעל 95% וסגוליות של מעל 99% לשני הפתוגנים. עבור דגימות אנדוסרוויקליות, הרגישות היתה 93.2% ו-93.3% עבור כלמידיה טרכומטיס וניסריה גונוריאה, בהתאמה. לא היה הבדל בביצועים על בסיס פלטפורמה. בנוסף, תדירות התוצאות הלא חוקיות הייתה נמוכה (<1%).
החוקרים מסכמים כי NeuMoDx CT/NG Assay 2.0 הפגינה ביצועים דומים למבחנים נוכחיים שאושרו על ידי ה-FDA, עם הגמישות הנוספת של בחירה בין פלטפורמה בינונית (96 דגימות) או תפוקה גבוהה (288 דגימות). מערכת זו מספקת פתרונות למעבדות בעלות נפחי בדיקה נמוכים יותר, מה שעשוי לבטל את הצורך בהעברת בדיקות למעבדות ייחוס גדולות יותר.
מקור:
תגובות אחרונות