וריאנטים דה-נובו ב- CUL3 נקשרו באופן חזק עם הפרעות נוירו-התפתחותיות (neurodevelopmental disorders - NDD), אך עד כה לא דווח על סדרת מקרים גדולה.
עוד בעניין דומה
לאחרונה פורסמו בכתב העת Annals of Neurology ממצאיו של מחקר שבו חוקרים ביקשו להעריך מקרים ספורדיים הנושאים וריאנטים נדירים ב-CUL3, לתאר את מתאם הגנוטיפ-פנוטיפ ולבחון את המנגנון הפתוגני הבסיסי.
החוקרים ביצעו איסוף נתונים גנטיים ורשומות קליניות מפורטות באמצעות שיתוף פעולה רב-מרכזי. תווי פנים דיסמורפיים נותחו באמצעות GestaltMatcher. השפעות שונות על יציבות חלבון CUL3 הוערכו באמצעות תאי T שמקורם במטופל.
במחקר הוכללה קבוצה של 37 אנשים עם וריאנטים הטרוזיגוטיים של CUL3 המציגים NDD, תסמונת המאופיינת במגבלה אינטלקטואלית עם או בלי מאפיינים אוטיסטים. מתוכם, ל-35 יש אובדן פונקציה (loss-of-function - LoF) ושני וריאנטים חסרים. וריאנטים של CUL3 LoF בחולים עלולים להשפיע על יציבות החלבון המובילה להפרעות בהומאוסטזיס של חלבון, מה שיכול להעיד על ירידה בצמידות חלבון ה-Ubiquitin במבחנה.
יש לציין כי 4E-BP1י(EIF4EBP1), מצע בולט של CUL3, לא מצליח להיות ממוקד לפירוק פרוטאזומלי בתאים שמקורם במטופל.
החוקרים הסיקו כי ממצאי המחקר מחדדים עוד יותר את הספקטרום הקליני והמוטציוני של NDDs הקשורים ל-CUL3, מרחיבים את הספקטרום של הפרעות נוירו-פסיכיאטריות הקשורות ל-cullin RING E3 ligase ומציעים ש-haploinsufficiency באמצעות וריאנטים של LoF הינו המנגנון הפתוגני העיקרי.
מקור:
תגובות אחרונות