מחקר שממצאיו פורסמו בכתב העת The Annals of Family Medicine בוחן האם שילוב מומחי בריאות הנפש במרפאות רפואה ראשונית משפר את תוצאות הטיפול במטופלים. המחקר, שעקב אחר 2,945 מטופלים עם מחלות כרוניות ב-42 מרפאות ברחבי ארצות הברית, מצא כי התערבות רב-שלבית שיפרה את רמת האינטגרציה במרפאות, אך לא השפיעה ישירות על תוצאות הבריאות של המטופלים.
עוד בעניין דומה
המחקר התבסס על ניסוי אקראי פרגמטי שנמשך שנתיים ב-42 מרפאות רפואה ראשונית ברחבי ארצות הברית, בהן טופלו במשותף מטופלים על ידי רופאי משפחה ומומחי בריאות הנפש. המטופלים והצוותים הרפואיים מילאו שאלונים בתחילת המחקר, באמצע ובסיומו.
התוצאים מראים כי לא נמצאו הבדלים בין מספר שלבי ההתערבות שהושלמו לבין תוצאות בריאות המטופלים, כולל דיכאון, חרדה, עייפות, הפרעות שינה, כאב, השתתפות חברתית ותפקוד פיזי. עם זאת, השלמת כל שלב בהתערבות הייתה קשורה לעלייה בציוני דומיינים שונים של פרופיל האינטגרציה במרפאה, כולל: תהליכי עבודה (רווח בר-סמך 95%: 0.9-6.1), שיטות אינטגרציה (רווח בר-סמך 95%: 1.5-7.6), זיהוי מטופלים (רווח בר-סמך 95%: 0.9-5.0), ואינטגרציה כוללת (רווח בר-סמך 95%: 0.7-4.7).
ממצאי המחקר מראים כי התערבות גמישה המותאמת למרפאה יכולה לשפר את האינטגרציה של שירותי בריאות הנפש ברפואה ראשונית, גם במרפאות הטרוגניות המטפלות במטופלים עם מחלות כרוניות מרובות. עם זאת, נדרש מחקר נוסף כדי לקבוע כיצד ניתן להשפיע באופן מיטבי על תוצאות הבריאות של המטופלים ברמת האוכלוסייה.
מקור:
תגובות אחרונות