מיוקלונוס פוסט-אנוקסי 16.11.2020

שילוב MRI ו-EEG לחיזוי תוצאים במטופלים עם מיוקלונוס פוסט-אנוקסי

מחקר זה בחן האם שילוב של MRI ו-EEG יעיל לקביעת פרוגנוזה של מיוקלונוס פוסט-אנוקסי שאחרי דום לב

בדיקת EEG. אילוסטרציה

מטרת מחקר זה היתה לבחון את היעילות  הפרוגנוסטית של EEG ו-MRI לזיהוי מטופלים עם תוצאים טובים לאחר מיוקלונוס פוסט-אנוקסי (PAM) שאחרי דום לב (CA).

המחקר כלל מבוגרים עם PAM מארבעה מאגרי מידע פרוספקטיביים של CA אשר עברו בדיקת MRI תוך 20 יום לאחר ה-CA. התוצא העיקרי שנבדק היה התאוששות מתרדמת והיכולת לציית לפקודות עד השחרור מבית החולים. הבחינה הקלינית כללה את הריפלקסים של גזע המוח ואת הפעילות המוטורית.

EEG שימש כאמצעי הטוב ביותר לבדיקת רקע ההמשכיות, ריאקציה, נוכחות פעילות אפילפטית ודיכוי פרצים נוירולוגיים זהים (BSIB). לעומת זאת ה-MRI שימש כבדיקה להימצאות של הגבלה דיפוזית או שינויי התאוששות לאחר נזק מוחי אנוקסי. השילוב האופטימלי של בדיקות אלו שימש לפיתוח מודל חיזוי.

במחקר השתתפו 78 מטופלים כאשר 11 (14.1%) מתוכם התאוששו בשחרור ושישה מתוכם (7.7%) היו עם תוצא טוב (Cerebral Performance Category < 3) תוך שלושה חודשים.

מטופלים אשר הצליחו לעקוב אחרי הפקודות היו בעלי סיכוי טוב יותר לרפלקסים פפילריים וקורנאליים, ליכולת כיפוף או תגובה מוטורית טובה יותר, המשכיות ותגובתיות של EEG, ללא BSIB וללא נזק אנוקסי שהוצג ב-MRI.

השילוב של EEG/MRI למטרת בחינת המשכיות הרקע והעדר שינויים אנוקסים ב-MRI נקשר עם התאוששות מתרדמת בזמן השחרור מבית החולים עם רגישות של 91% (רווח בר סמך 95%, 0.59-1.00), סגוליות של 99% (רווח בר סמך 95%, 0.92-1.00), ערך ניבוי חיובי של 91% (רווח בר סמך 95%, 0.59-1.00) וערך ניבוי שלילי 99% (רווח בר סמך 95%, 0.92-1.00).

החוקרים מסכמים כי EEG ו-MRI משלימים ומזהים בדיוק גבוה הן תוצאים חיוביים ושליליים בחולים עם PAM. יש לשקול ביצוע בדיקת  MRI במידה ומטופלים עם מיוקלונוס מתייצגים עם EEG המשכי או תגובתי.

מקור: 

Beuchat I. et al. (2020), Neurology In Press 

נושאים קשורים:  מחקרים,  מיוקלונוס פוסט-אנוקסי,  דום לב,  רפלקסים,  התאוששות,  תרדמת
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו