סוכרת ומחלות לב 27.04.2020

ניהול אי ספיקת לב וסוכרת סוג 2: כיצד להגיע לטיפול תרופתי מיטבי?

במאמר זה קבוצת קרדיולוגים ואנדוקרינולוגים אמריקאים מספקת סקירה מקיפה של הניסויים הקליניים הקרדיווסקולריים לטיפולים באי ספיקת לב וסוכרת סוג 2 שפורסמו עד כה

תרופות לסוכרת. אילוסטרציה

סוכרת מסוג 2 (T2DM) היא גורם סיכון מרכזי למחלות לב וכלי דם ומופיעה בקרב ~ 25% מהחולים עם אי ספיקת לב (HF). חולים עם HF ו-2DM נמצאים בסיכון גבוה לתופעות לוואי מסוכנות כתוצאה מהטיפול הכפול בשתי המחלות, מצב שהופך את האופטימיזציה של טיפולים תרופתיים משלימים למשימה חיונית וחשובה.

ההתקדמות האחרונה בטיפול תרופתי בתחומים אלה הביאה עימה אתגרים חדשים. באופן ספציפי יותר, הכניסה של התרופה sacubitril / valsartan לטיפול באי ספיקת לב עם מקטע פליטה מופחת והממצאים של השפעות קרדיווסקולריות חיוביות של חלק מהתרופות החדשות להורדת גלוקוז (במיוחד מעכבי שחלוף נתרן-גלוקוז 2 מעכבי SGLT2), מביאים עימם פוטנציאל לשינוי של הניהול הפרמקולוגי של הטיפול בחולים עם קומורבידיות של HF ו-T2DM.

במאמר זה קבוצת קרדיולוגים ואנדוקרינולוגים אמריקאים מספקת סקירה מקיפה של הניסויים הקליניים הקרדיווסקולריים לטיפולים באי-ספיקת לב וסוכרת סוג 2 שפורסמו עד כה תוך סימון ברור של תחומים הדורשים בדיקה נוספת.

מחברי הסקירה דנים גם בחפיפה הפתופיזיולוגית של שתי המחלות ובוחנים את ההשפעות הטיפוליות המשלימות של תרופות HF ו-T2DM, תוך התמקדות במעכבי SGLT וב-sacubitril / valsartan.

מקור: 

Butler, Javed, James L. Januzzi, and Julio Rosenstock. "Management of heart failure and type 2 diabetes mellitus: Maximizing complementary drug therapy." Diabetes, Obesity and Metabolism (2020).

נושאים קשורים:  מחלת לב וכלי דם,  אי ספיקת לב,  סוכרת,  מחקרים
מאמרים נוספים שיעניינו אותך
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו