מחקרים 15.04.2015

פונדופליקציה דרך הפה של החיבור הוושטי-קיבתי יעילה לטיפול ברגורגיטציה עיקשת על רקע GERD

מחקר מצא, כי Transoral esophagogastric fundoplication מהווה טיפול יעיל למטופלים עם GERD, בפרט לאלו הסובלים מרגורגיטציה עיקשת שאינה מגיבה ל-PPIs

תסמונת בארט. תמונה היסטולוגיה של ושט על שם בארט. (מקור צילום: ויקיפדיה)
תסמונת בארט. תמונה היסטולוגיה של ושט על שם בארט. (מקור צילום: ויקיפדיה)

פונדופליקציה של החיבור הוושטי-קיבתי דרך הפה (Transoral esophagogastric fundoplication, TIF) עשויה להפחית או למגר מאפיינים של מחלת ההחזר הוושטי (gastroesophageal reflux disease, GERD) בקרב מטופלים הסובלים מתסמיני המחלה למרות טיפול במעכבי משאבת פרוטונים (proton pump inhibitor, PPI).

במחקר פרוספקטיבי ומבוקר-טיפול דמה (sham-controlled) בחנו החוקרים האם TIF מפחיתה רגורגיטציה טורדנית במידה ניכרת יותר מאשר PPIs במטופלים עם GERD.

החוקרים סרקו 696 מטופלים הסובלים מרגורגיטציה טורדנית, למרות טיפול יומיומי ב-PPI, לפי סולמות להערכת התסמינים הספציפיים ל-GERD, עם וללא טיפול ב-PPIs.

מטופלים עם רגורגיטציה טורדנית (בהתאם להגדרה של מונטריאול) הנוטלים PPIs עברו בליעת בריום ואחריה אנדוסקופיה של מערכת העיכול העליונה (esophagogastroduodenoscopy), ניטור חומציות הוושט במשך 48 שעות (ללא טיפול ב-PPIs) ומנומטריה וושטית ברזולוציה גבוהה.

מטופלים עם GERD ובקע סרעפתי (hiatal hernias) שגודלו עד 2 סנטימטרים הוקצו אקראית לאחת משתי קבוצות טיפול: באחת עברו המטופלים TIF ואחריה נטלו אינבו במשך שישה חודשים (n=87), ובשנייה עברו ניתוח מדומה (sham surgery) שאחריו נטלו אומפרזול (Omeprazole Losec, Omepra) פעם או פעמיים ביום, למשך שישה חודשים (ביקורת, n=42).

המטופלים היו עיוורים לטיפול שהוקצה להם, ופגישות מעקב והערכה בוצעו בשבועות 2, 12 ו-26. לאחר שישה חודשים, כל המטופלים עברו ניטור של חומציות הוושט במשך 48 שעות ואנדוסקופיה של דרכי העיכול העליונות.

בניתוח עם כוונה לטפל (intention-to-treat analysis) נמצא, כי TIF פתרה לחלוטין את הרגורגיטציה הטורדנית בקרב שיעור גבוה יותר של מטופלים (67%), בהשוואה לטיפול ב- PPIsי (45%).

שיעור גבוה יותר של מטופלים בקבוצת הביקורת לא הגיבו לטיפול (36%), בהשוואה לקבוצת ה- TIFי (36%). החומציות הוושטית השתפרה לאחר TIF, אך לא לאחר הניתוח המדומה.

מטופלים משתי הקבוצות, אשר השלימו את פרוטוקול המחקר, הראו שיפורים דומים בתסמיני GERD. סיבוכים חמורים היו נדירים (שלושה מטופלים שעברו TIF ואחד לאחר הניתוח המדומה).

החוקרים מסכמים, כי TIF מהווה טיפול יעיל למטופלים עם GERD, בפרט לאלו הסובלים מרגורגיטציה עיקשת שאינה מגיבה ל-PPIs.

מקור:
John G. Hunter, Peter J. Kahrilas, Reginald C.W. Bell, Erik B. Wilson, Karim S. Trad; Efficacy of Transoral Fundoplication vs Omeprazole for Treatment of Regurgitation in a Randomized Controlled Trial; Gastroenterology, February 2015, Volume 148, Issue 2, Pages 324–333.e5

נושאים קשורים:  מחקרים,  פונדופליקציה,  פונדופליקציה של החיבור הוושטי-קיבתי דרך הפה,  Transoral esophagogastric fundoplication,  TIF,  PPIs,  PPI,  מחלת ההחזר הוושטי,  gastroesophageal reflux disease,  GERD
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
אנונימי/ת
01.06.2016, 02:46

שלום, האםTIF מתבצע בארץ והיכן? ומה הפרוצדורה? סובלת מרגורגיטציה קשה מאוד וץמעל שנה וחצי ואני בת 25