דיכאון ואובדנות בילדים 10.08.2021

בדיקות סקר לדיכאון וסיכון לאובדנות בטיפול בילדים בקהילה

במחקר זה נמצא כי בדיקות סקר לגילוי סיכון לאובדנות הובילו לאבחנה של מטופלים אשר לא נמצאו חיוביים בבדיקות סקר לדיכאון

דיכאון בילדים. אילוסטרציה

דיכאון הינו נפוץ ושיעור מקרי ההתאבדות גדל. בדיקות סקר לגילויי דיכאון בקרב מתבגרים עשויות לפספס את אלה עם סיכון בלתי מזוהה לאובדנות. מטרת המחקר היתה להשוות מגמות של תוצאות חיוביות של בדיקות סקר על פי גישות שונות.

במסגרת המחקר, בין יוני 2019 לאוקטובר 2020, 803 מתבגרים בגילאים 12 שנים ומעלה ללא היסטוריה של דיכאון או נסיונות אבדניים לאחרונה עברו בדיקת סקר באמצעות השאלונים Patient Health Questionnaire-9 Modified for Adolescents (PHQ-9A) ו-Ask Suicide-Screening Questions (ASQ) במסגרת 12 מרפאות משפחה בקהילה. שתי אסטרטגיות של בדיקת סקר PHQ-9A הוערכו: בדיקת סקר לסוג כלשהו של דיכאון או מחלת נפש אחרת או בדיקת סקר לדיכאון מג׳ורי (MDD) (דירוג כולל ≥10).

החוקרים מצאו כי 56.4% מהמטופלים נמצאו חיוביים לסוג כלשהו של דיכאון, 24.7% נמצאו חיוביים ל- MDD ו-21.1% נמצאו חיוביים לסיכון לאובדנות. ללא קשר לאסטרטגיית סקר ה-PHQ-9A שנבחרה, ה-ASQ זיהה משתתפים נוספים (2.2% מקרים נוספים בהשוואה לבדיקת סקר לסוג דיכאון כלשהו או מחלת נפש אחרת ו-8.3% מקרים נוספים בהשוואה לתוצאות חיוביות בסקר ל-MDD).

מבין אלה שהיו במעקב ≥6 חודשים, 22.9% נמצאו חיוביים לסוג כלשהו של דיכאון (n=205), 35.6% נמצאו חיוביים ל-MDDי(n=9) ו-42.7% אשר היו עם תוצאה חיובית על פי שאלון ה-ASQי(n=75) נמצאו עם אבחנה של דיכאון, פגיעה עצמית או מרשם לטיפול נגד דיכאון.

החוקרים סיכמו כי הערכת סיכון לאובדנות באמצעות בדיקת סקר זיהתה מקרים אשר לא זוהו באמצעות בדיקת סקר לדיכאון. במחקר זה, החוקרים הדגימו את האפשרויות והאתגרים במסגרת הטיפול בקהילה בהקשר של השכיחות הגבוהה של דיכאון וסיכון לאובדנות.

מקור:

Alex R. Kemper et. al (2021) pediatrics DOI: https://doi.org/10.1542/peds.2021-049999

נושאים קשורים:  מחקרים,  בדיקות סקר,  דיכאון,  אובדנות,  ילדים
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו