טיפולי פוריות 02.10.2017

מחקר בשיבא: על הקשר בין טיפולי פוריות לשתיית משקאות ממותקים

מחקר שבוצע ביחידה להפריה חוץ גופית במרכז לנשים ויולדות בשיבא מראה ירידה בהצלחה של טיפולי פוריות בקרב נשים אשר צורכות לפחות כוס אחת של משקה ממותק ביום

תוצאות המחקר, שנערך בראשותה של ד"ר רונית מכטינגר, רופאה בכירה ביחידת הפריון וההפריה החוץ גופית ומרצה בכירה בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת תל אביב, הוצגו לאחרונה בכינוס השנתי האירופי לפריון (ESHRE) בז'נבה, ויפורסמו בסוף השבוע הקרוב בכתב העת היוקרתי Fertility and Sterility.

המחקר כלל 360 נשים שעברו טיפולי הפריה חוץ גופית (IVF) בשיבא, בין השנים 2014 ל-2016 . הנשים נשאלו על הרגלי צריכת השתייה שלהן שכוללים משקאות ממותקים, משקאות אנרגיה, קפה על סוגיו השונים, מים מינרלים ומי ברז.

בקרב אותן נשים, נבדקו הפרמטרים הבאים: מספר הביציות שנשאבו, מספר הביציות הבשלות, מספר הביציות אשר הופרו ומספר העוברים באיכות טובה שהושגו. בנוסף נבדקו שיעור ההשרשה ברחם, שיעור ההריונות ומספר לידות.

Duphaston
Abbott Medical Laboratories Ltd
RX
Covered by the Health basket
Duphaston

FC Tabs: 42. Dosage: see lit. Cases where progest. suppl. is needed. C/I: Hypersens. Vag. bleeding, where the cause has not been establ.  Tmt. for luteal supp. as part of an Assisted Reproductive Technology (ART) tmt. should be discont. upon diagn. of abortion or miscarr. Pres. of sev. liver disord., or sev. liver disord. in med. hist. until liver funct. values have returned to normal. C/I for use of oestrogens in combin. with progestogens such as dydrogesterone in comb. ther. Known or susp. sex horm. dep. malign.

אוכלוסיית המחקר כללה נשים שטופלו ביחידה בשל בעיית פריון ובנוסף גם נשים פוריות שעברו תהליך לאבחון טרום השרשתי של עוברים בשל נשאות למחלות גנטיות. 60% מהנבדקות דיווחו כי הן צורכות לפחות כוס קפה אחת ביום. 40% דיווחו על שתיית משקאות ממותקים ו-27% על שתיית משקאות דיאט.

הממצאים הצביעו על כך שקיים קשר הדוק בין צריכת משקה ממותק לא דיאטטי, לפחות אחד ביום, לבין ההצלחה של טיפולי ה-IVF. בקרב נשים אלו נמצאה ירידה בכל הפרמטרים שנבדקו. לאותן נשים היה סיכוי של כ-20% פחות להיריון קליני וסיכון גבוה פי 3.5 להריונות כימיים ולהפלות בהשוואה לאלה שלא צרכו משקאות ממותקים כלל.

לא נמצא קשר מובהק בין צריכת הקפה הכוללת, צריכת משקאות דיאט, שתיית מי ברז או מים מינרלים לבין הפרמטרים שנבדקו.

ד"ר מכטינגר ושותפיה משערים כי הסיבה לממצאים אלה נעוצה בעלייה ברמת הגלוקוז בגוף כתוצאה משתיית המשקאות הממותקים. מצב שעלול לגרום להפרעה במטבוליזם של סוכרים ושל אינסולין בזקיק, ולפגוע בהתפתחות הביצית. מחקרים שבוצעו בעבר על עכברי מעבדה ממין נקבה, גילו כי עמידות לאינסולין גרמה לייצור מספר מופחת של ביציות ולפגיעה באיכות העוברים.

לדברי ד"ר מכטינגר: "לממצאים חשיבות רבה מאוד שכן הם מסייעים לנו למצוא עוד דרכים שעשויות לסייע לנשים המתקשות להרות. אנו יודעים היום כי לגורמים סביבתיים ישנה השפעה מכרעת על נושא הפריון ואנו מקווים שבדומה לעישון ולעודף משקל, גם הפסקת צריכת משקאות ממותקים במהלך הניסיון להרות, תשפר את שיעורי ההצלחה. בנוסף, יש לבדוק את ההשפעה של צריכת הסוכר הכללית במזונות שונים על תהליך ההפריה".

המחקר נערך בשיתוף עם חוקרים מאוניברסיטאות הרווארד וקולומביה בארה"ב (ד"ר גסקינס, פרופ' רקובסקי, פרופ' האוזר, פרופ' בקרלי ופרופ' צ'אווארו). עוד השתתפו מיכל אדיר ועבדאללה מנצור מהמעבדה לחקר הפוריות, צוות היחידה להפריה חוץ גופית בשיבא בניהולו של פרופ' ראול אורביטו, הקרן הלאומית למדע, הקרן לבריאות וסביבה בישראל וה-NIH האמריקאי.

נושאים קשורים:  פוריות,  IVF,  משקאות ממותקים,  פריון,  ביציות,  עוברים,  מחקרים
מאמרים נוספים שיעניינו אותך
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו