הריון ולידה 01.08.2019

רמות חומצה פולית טרם הכניסה להריון ותוצאי הריון

מטרת המחקר היתה לבחון את הקשר בין סמנים טרום הריוניים הקשורים לרמות חומצה פולית לבין תוצאים הקשורים להתעברות בנשים עם חסר בחומצה פולית

רוב המחקרים שמתייחסים לחומצה פולית והריון נערכו לאחר ההריון ובאוכלוסייה עם חסר בחומצה פולית. עם זאת, מדידה של רמות החומצה הפולית האימהית טרם הכניסה להריון יכולה להיות קשורה למספר תוצאים המתרחשים מוקדם בהריון וקשורים לרמות החומצה הפולית. בנוסף, בתקופה האחרונה יש עלייה משמעותית ברמות החומצה הפולית בנשים בגיל הפוריות במדינות עשירות במשאבים.

מטרת המחקר היתה לבחון את הקשר בין סמנים טרום הריוניים הקשורים לרמות חומצה פולית (חומצה פולית והומוציסטאין) לבין תוצאים הקשורים להתעברות בנשים עם חסרים בחומצה פולית.

המחקר הוא מחקר עוקבה מתוך אוכלוסיית נשים שהשתתפו במחקר Effects of Aspirin in Gestation and Reproduction Trial – מחקר אקראי, בסמיות כפולה ובביקורת אינבו בו נשים הוקצו באקראי לקבל אספירין במינון נמוך (81 מ"ג ליום) בהשוואה לאינבו. כל הנשים במחקר קיבלו חומצה פולית (400 מיקרוגרם ליום).

בסך הכל, 1,228 נשים עם הפלה אחת או שניים בעבר וללא תיעוד של בעיות פריון גויסו מארבעה מוקדים בארה"ב בין 2006-2012 וניסו להכנס להריון במשך ששה מחזורים. החוקרים ביצעו ניתוח Log Binomial של רגרסיה בשביל להעריך את הסיכון היחסי ואת רווח בר-הסמך בין רמות חומצה פולית והומוציסטאין טרם הכניסה להריון לבין אי-ביוץ, הריון והפלה.

רמות גבוהות של הומוציסטאין היו קשורות באופן לא לינארי לסיכון מוגבר לאיבוד ההריון רק בקרב נשים עם שתי הפלות בעבר. לא נמצא קשר בין רמות החומצה הפולית לתוצאים הקשורים להתעברות או בין ריכוז הומוציסטאין לבין אי ביוץ והסיכוי לכניסה להריון.

מקור:

DeVilbiss E.A et al (2019). Am J Obstet Gynecol 2019;221:51.e1-10;

נושאים קשורים:  מחקרים,  מחקר עוקבה,  חומצה פולית,  תוצאים הקשורים להתעברות
מאמרים נוספים שיעניינו אותך
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו