אפטיניב 30.10.2019

אפטיניב כטיפול באדנוקרצינומה ריאתית

בסקירת מקרים של מטופלים עם אדנוקרצינומה ריאתית חיובית לאיחוי הגן NRG1 נמצא כי לאפטיניב פעילות קלינית משמעותית במחלה זו

איחויי הגן NRG-1 גורמים להפעלת מסלולי אותות המתווכים על ידי ERB2-/ERB3 ועשויים לפעול כמשפעלים אונקוגנים. איחויי NRG-1 מהווים מטרה טיפולית פוטנציאלית בסוגים רבים של גידולים, ובכלל זה  סרטן ריאתי של תאים שאינם קטנים (NSCLC). אפטיניב, תרופה החוסמת את כל חלבוני משפחת ה-ErbB עשויה להוות אפשרות טיפולית למטופלים עם NSCLC חיובי לאיחוי NRG-1.

במאמר זה, החוקרים מדווחים על מאפיינים מולקולרים וקלינים-פתולוגים של ארבעה מקרים חדשים של אדנוקרצינומה ריאתית חיובית לאיחוי NRG-1 שטופלו עם אפטיניב. בנוסף, החוקרים מדווחים על הפעילות של אפטיניב.

המקרה ראשון הוא של מטופלת בת 70 אשר לא עישנה מעולם, שאובחנה עם אדנוקרצינומת "זן הבר" שאינה מוצינית. היא טופלה עם אפטיניב כטיפול קו 15 וחוותה תגובה חלקית למשך 24 חודשים. לאחר התקדמות מחלה על כימותרפיה, זוהה איחוי ה-NRG-1. המטופלת קיבלה שוב אפטיניב והשגיה תגובה חלקית למשך שלושה חודשים. לפני שהטיפול הוחלף לאטזוליזומאב שתחת טיפול זה חוותה התקדמות מחלה.

המקרה השני הוא של  מטופלת בת 66 שמעולם לא עישנה, אשר אובחנה עם אדנוקרצינומה מפושטת שאינה מוצינית. איחוי CD74-NRG1 זוהה על ידי בדיקה ייעודית הותחל טיפול קו חמישי עם אפטיניב. המטופלת חוותה תגובה חלקית אשר עודנה נמשכת אחרי 14 חודשי טיפול.

המקרה השלישי הוא של מטופל בן 68 אשר אובחן עם אדונקרצינומה ריאתית. איחוי SDC4-NRG1  זוהה על ידי ריצוף הדור הבא. למטופל הותחל טיפול אפטיניב כקו שני. המטופל השיג מחלה יציבה אשר נמשכה לאורך ארבעה חודשים.

המקרה הרביעי הוא של מטופלת בת 43 שאינה מעשנת, אשר אובחנה עם אדנוקרצינומה מתקדמת חודרת מוצינית. איחוי CD74-NRG1 זוהה על ידי ריצוף RNA והמטופלת החלה טיפול עם אפטיניב כקו שלישי. המטופלת השיגה תגובה חלקית שעדיין נמשכת.

ממצאים אלה, ממחישים את הפעילות של אפטיניב ב-NSCLC חיובי לאיחויי NRG-1. יש צורך מחקר עוקבה פרוספקטיבי גדול יותר אשר כולל מטופלי NSCLC חיובי לאיחויי NRG-1 בכדי להעריך בצורה טובה יותר את הפעילות הפוטנציאלית של אפטיניב.

מקור: 

Duruisseaux, M. et al (2019)

נושאים קשורים:  אפטיניב,  אדנוקרצינומה בעלת תאים שאינם קטנים,  איחוי גנים,  ניורגולים,  מחקרים
מאמרים נוספים שיעניינו אותך
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו