נגיף הקורונה 10.01.2021

הקשר בין תסמונת דלקתית רב מערכתית בילדים להפרעות קצב

תסמונת דלקתית רב מערכתית בילדים הופיעה במהלך מגיפת הקורונה. מטרת מחקר זה היתה לדווח על שכיחותן של הפרעות קצב ב-MIS-C ולזהות גורמים מנבאים להופעתן

תסמונת דלקתית רב מערכתית בילדים (MIS-C) התפשטה בקרב אוכלוסיית הילדים במהלך מגיפת הקורונה. מטרת מחקר זה הייתה לדווח על שכיחותן של הפרעות קצב ב-MIS-C ולזהות גורמים מנבאים להפרעות הקצב.

מחקר עוקבה רטרוספקטיבי חד-מרכזי זה, אסף מידע אודות מטופלים מתחת לגיל 21 שהציגו MIS-C לאורך תקופה של חודש. במחקר אספו תוצאות קליניות, ממצאי מעבדה ומחקרי אבחון, כולל אלקטרוקרדיוגרמות סדרתיות, בכל המטופלים עם MIS-C כדי לזהות את אלה עם חסימת AV מדרגה ראשונה (AVB) בשלב החריף, ולהעריך גורמי ניבוי.

32 מטופלים עמדו בקריטריונים להכללה. הגיל החציוני בקבלה היה תשע שנים. שישה מתוך 32 חולים (19%) נמצאו עם AVB מדרגה ראשונה, עם מקטע PR באורך 225 אלפיות השנייה (טווח בין-רבעוני 200-302), בהשוואה ל-140 אלפיות השנייה (טווח בין-רבעוני 80–178) במטופלים ללא AVB.

הופעת ה-AVB התרחשה בחציון של שמונה ימים לאחר הסימפטומים הראשוניים וחזרה למצב תקין שלושה ימים לאחר מכן. אף מטופל לא פיתח AVB מתקדם, אם כי מטופל אחד פיתח מרווח PR של מעל ל-300 אלפיות השנייה. מטופל אחר פיתח RBBB שטופל במהלך האשפוז. אנזימי לב, סמנים דלקתיים ותפקוד הלב לא היו קשורים להתפתחות AVB.

באוכלוסיית המחקר, קיימת שכיחות של 19% ל-AVB מדרגה ראשונה במטופלים עם MIS-C. כל המטופלים עם מרווח PR ממושך התאוששו ללא התקדמות ל-AVB בדרגה גבוהה. מטופלים המאושפזים ב-MIS-C דורשים מעקב אלקטרוקרדיוגרמה צמוד בשלב החריף.

לסיכום, מחקר זה מצא שיש קשר בין תסמונת דלקתית רב מערכתית בילדים והפרעות קצב, אולם לרוב הפרעות הקצב הללו אינן משמעותיות.

מקור: 

Choi N. H. Et al. (2020) Pediatrics 146(6) e2020009738

נושאים קשורים:  מחקרים,  רפואת ילדים,  תסמונת דלקתית רב מערכתית,  הפרעות קצב,  נגיף הקורונה
מאמרים נוספים שיעניינו אותך
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו