מחקרים 23.01.2016

פמברוליזומאב מביאה לשיעורי תגובה גבוהים ומאריכה הישרדות של מטופלים עם מזותליומה פלאורלית ממאירה

במחקר KEYNOTE-028, כשלושת רבעי המטופלים הגיבו לטיפול בפמברוליזומאב, אשר הביאה להישרדות ממושכת וללא תופעות לוואי חדשות או בלתי נסבלות

מזותליומה פלאורלית ממאירה (Malignant pleural mesothelioma - MPM) הינה סוג סרטן אגרסיבי במיוחד עם פרוגנוזה גרועה ואפשרויות טיפול מעטות במקרים בהם המחלה התקדמה לאחר כימותרפיה המכילה פלטינה. פמברוליזומאב (Pembrolizumab – Keytruda), נוגדן אנושי הנקשר לליגנד למוות תאי מתוכנת (anti-PD1), הפגינה פעילות אנטי-סרטנית גבוהה ופרופיל בטיחות מעודד במספר סוגי גידול. מובא להלן דיווח על ההישרדות הכללית בטווח הארוך של מטופלים עם מזותליומה פלאורלית ממאירה שהשתתפו במחקר KEYNOTE-028.

KEYNOTE-028 היה מחקר רב-עוקבות בשלב Ib ללא הקצאה אקראית, אשר בחן את ההשפעה של פמברוליזומאב על מטופלים עם גידולים מוצקים מתקדמים עם ביטוי של PD-L1. 25 מטופלים עם MPM טופלו עם פמברוליזומאב בעוקבת המזותליומה. המטופלים קיבלו פמברוליזומאב במינון 19 מ"ג/ק"ג פעם בשבועיים למשך עד שנתיים או התקדמות מאומתת, רעילות בלתי נסבלת, מוות, משיכת ההסכמה להשתתפות במחקר או החלטת הרופא המטפל. התגובה לטיפול הוערכה על ידי החוקרים לפי הקריטריונים להערכת תגובה בגידולים מוצקים (Response Evaluation Criteria in Solid Tumors version 1.1 – RECIST1.1), אשר בוצעה אחת לשמונה שבועות במשך ששת החודשים הראשונים ולאחר מכן כל 12 שבועות. התוצא העיקרי היה שיעור התגובה האובייקטיבית (objective response rate – ORR; לפי הערכת החוקרים עם RECIST1.1). תוצאים משניים כללו בטיחות, סבילות, הישרדות ללא התקדמות והישרדות כללית.  

נכון ליוני 2016, חציון המעקב עמד על 18.7 חודשים (טווח: 1.5-24.6) וארבעה מטופלים (16%) עדיין מקבלים טיפול. ORR היה 28% (n=7) ו- 12 מטופלים (48%) היו עם מחלה יציבה, וכך שיעור השליטה במחלה הגיע ל- 76%; חציון משך התגובה היה 9.2 חודשים (טווח: 2.4-20.5+), חציון ההישרדות ללא התקדמות היה 5.8 חודשים (95% רווח בר-סמך: 3.4-8.2) ושיעורי ההישרדות ללא התקדמות בשישה ו- 12 חודשים היו 50% ו- 25%, בהתאמה. חציון ההישרדות הכללית היה 18.0 חודשים (95% רווח בר סמך: 9.4 חודשים עד ערך שלא הושג עד עתה) ושיעורי ההישרדות הכללית בשישה ו- 12 חודשים היו 83.5% ו- 62.6%, בהתאמה.

לא זוהו סימני בטיחות חדשים. 16 מטופלים (64%) חוו תופעות לוואי הקשורות לטיפול וחמישה (20%) חוו תופעות לוואי בדרגות 3-4. שלושה מטופלים דחו את מועד המינון הבא עקב תופעות לוואי חיסוניות (אחד עקב עלייה ברמות ALT, אחד עקב דלקת בקרנית והשלישי עקב חום גבוה וכאבי פרקים). לא אירעו מקרי מוות או הפסקת טיפול עקב תופעות לוואי הקשורות לטיפול.  

לסיכום, למונותרפיה עם פמברוליזומאב יש פעילות קלינית ניכרת בקרב מטופלים עם MPM חיובית ל- PD-L1. התגובות לטיפול היו ממושכות. שיעור הישרדות כללית של 62.6% לאחר 12 חודשים בקרב אוכלוסייה זו, שרובה קיבלה טיפול קודם, מצדיקה את המשך המחקר. טיפול ממושך בפמברוליזומאב הינו ישים עבור מטופלים עם MPM, ללא תופעות לוואי לטיפול שלא היו ידועות קודם.

מקור:

Long-Term Overall Survival for Patients with Malignant Pleural Mesothelioma on Pembrolizumab Enrolled in KEYNOTE-028

ערכה: ד"ר נילי טלבי

נושאים קשורים:  מחקרים,  מזותליומה פלאורלית ממאירה,  קיטרודה,  פמברוליזומאב,  PD-L1,  KEYNOTE-028,  תגובה אובייקטיבית,  RECIST1.1,  הישרדות ללא התקדמות,  הישרדות כללית
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו