טרשת היפוקמפלית 29.05.2018

עיכוב של KEAP1 יכול למנוע התפתחות של אפילפסיה

החוקרים הדגימו איך ניתן למנוע התפתחות אפילפסיה באמצעות עיכוב היווצרות חמצן ראקטיבי על ידי עיכוב חלבון kelch like ECH associated protein 1

טרשת היפוקמפלית הינה מחלה נרכשת נפוצה אשר מהווה גורם עיקרי לאפילפסיה עמידה לתרופות. אחד המנגנונים אשר הוצעו כגורמים לפגיעה מוחית להפוך לטרשת היפוקמפלית הוא היווצרות מוגברת של חמצן ריאקטיבי אשר מובילה לכשל במיטוכונדריה.

במחקר הנוכחי החוקרים השתמשו בשיטה שמטרתה להגביר את הייצור האנדוגני של אנטי אוקסידנטים באמצעות RTA 408, שנמצא כי הוא מפעיל פקטור בשם Nrf2 - nuclear factor erythroid 2-related factor 2, אשר מקודד ע"י NEF2L2, באמצעות עיכוב של חלבון KEAP1 kelch like ECH associated protein 1 - דרך הסנסור המרכזי שלו C151.

החוקרים הראו שהפעלה של Nrf2 יחד עם RTA 408 מעכבת ייצור של סוגים שונים של חמצן ראקטיבי, דה פולריזציה של מיטוכונדריה ומוות תאי במודלים אין-ויטרו של פעילות דמוית פרכוסים. בנוסף, החוקרים הראו שמתן של RTA 408 לאחר סטטוס אפילפטיקוס אין-ויוו העלה את רמות הATP- Adenosine Triphosphate, מנע מוות של נוירונים והפחית באופן דרמטי (בשיעור של 94%) את התדירות של הופעת פרכוסים ספונטניים מאוחרים במשך תקופה של לפחות 4 חודשים לאחר סטטוס אפילפטיקוס.

מסקנות המחקר היו שעיכוב KEAP1 לאחר אירוע של סטטוס אפילפטיקוס יוצר השפעה אשר מגינה על המוח ומווסתת את הופעת המחלה. מסקנות אלה תומכות בהשערה שהיווצרות של סוגים שונים של חמצן ריאקטיבי מהווים אירוע מרכזי בהתפתחות של אפילפסיה.

מקור: 

Shekh-Ahmad, T. et al. (2018) Brain 141,5.

נושאים קשורים:  מחקרים,  טרשת,  אפילפסיה,  סטטוס אפילפטיקוס,  חמצן ריאקטיבי,  KEAP1,  כשל מיטוכונדריה.
מאמרים נוספים שיעניינו אותך
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו